3x lekkere vegan hapjes

Gepubliceerd op 11 januari 2020 om 18:45

Vandaag is het feest bij ons in huis, want Jip, onze jongste zoon, is vandaag 1 jaar geworden! Bij feest horen natuurlijk lekkere hapjes en dat gaf ons het idee voor deze blog. 

Vroeger hadden we schalen met kaas, worst, augurk met boterhamworst, ham met monchou e.d. Maar sinds we veganist zijn hebben we veel creatievere hapjes en eigenlijk ook nog veel lekkerder. We hebben onze gasten nog nooit horen klagen en krijgen doorgaans leuke reacties.

BLADERDEEG SPINAZIEHAPJES
Deze bladerdeeg hapjes zijn een klein schattig hapje,  maar erg lekker!

Je hebt er voor nodig:

bladerdeeg
spinazie
vegan fetakaas
sesamzaadjes

Ze hebben natuurlijk wat weg van de börek, maar dan niet opgerold. Je maakt het door kleine rondjes te maken van de bladerdeeg en vervolgens de spinazie te laten slinken en deze op de bladerdeegrondjes te leggen, vervolgens verbrokkel je hier een klein beetje feta over en garneer je het geheel met de sesamzaadjes. Zet het geheel voor 16 minuten in de oven op 225 graden.

 

KOMKOMMER HUMMUS HAPJE

Deze komkommer hummus hapjes zien er heel leuk uit op je hapjesschaal. 
Je maakt ze door een wat dikker plak komkommer te snijden, deze uit te hollen en er vervolgens doe je er een theelepel met hummus in en leg je er een halve cherrytomaat op. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker en gezond!

WRAP MET ROOMKAAS EN RUCOLA

Roomkaas hoor ik je nu denken? Vegan natuurlijk, van het merk violife heb je een spread die erg dichtbij de structuur en smaak van roomkaas komt. Je maakt het door een wrap in te smeren met de roomkaasspread en vervolgens een flinke hand rucola erop te leggen. Inrollen, snijden, een leuke prikker er in en klaar!

Heb jij leuke vegan hapjes die je maakt? We vinden het leuk als je het ons laat weten in de reacties! (je e-mailadres wordt niet gebruikt en ook niet getoond)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »