Vegan appelbol met spijs

Gepubliceerd op 26 december 2019 om 20:59

Gezond is dit recept niet, maar lekker des te meer! Wil je een simpel te maken dessert of juist iets lekkers voor bij de koffie? Dan is dit recept zeer geschikt. In een handomdraai gemaakt en het ziet er super leuk uit. 

Nu  met kerst en oud & nieuw is het een zeer geschikte bol, maar eigenlijk het hele jaar door. Met mes en vork eet je deze bol het best!

Dit heb je nodig (voor 1 appelbol)

1,5 blad bladerdeeg (diepvries)
1 middelgrote appel
1/4 plak amandelspijs (dr. Oetker)
1 theelepel sap van limoen
1 theelepel plantaardig melk
optioneel: 1 theelepel kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 225 graden én schil de appel. Haal dan het midden van de appel eruit zodat je door de appel heen kunt kijken. Het best doe je dit met een appelboor, maar je kunt het ook doen met een schilmes.
Dan meng je de amandelspijs met de melk en limoensap. Optioneel kun je een beetje kaneel gebruiken.
Als de spijs gemengd is doe je het in het geboorde gat van de appel en pak de appel mooi in het bladerdeeg.

Zet het voor 22 minuten in de oven en klaar!

Eet smakelijkšŸ˜‹ 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.