Spinazierol (Börek stijl)

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 22:56

Börek komt oorspronkelijk uit de Turkse keuken en blader- of filodeeg wordt op verschillende manieren gevuld. 
We eten dit thuis al jaren en het is zo makkelijk te maken en het is een echt lekkere snack. 

Daarnaast nog goed voor je budget ook, want bladerdeeg kost nauwelijks iets en voor de spinazie kun je prima diepvriesspinazie gebruiken. 
Je hebt natuurlijk geen ei om de bladerdeeg mee in te smeren, maar je kunt wat boter erop smeren om die bruining te krijgen als je dat graag wilt.

 

 

Dit heb je nodig (voor 2 stuks)

2 bladerdeeg bladeren
6 blokjes spinazie (diepvries)
1/4 blok vegan feta
Sesamzaadjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Ontdooi de spinazie in een pannetje, met een klein beetje water. Als de spinazie ontdooit is, zorg dan dat je het vocht er goed uit haalt. 
Maak dan 2 rolletjes van de spinazie en leg dit in de bladerdeeg. Brokkel ook een klein beetje feta erin en rol dan de bladerdeeg op. 
Maak je rolletje een beetje nat en strooi er dan de sesamzaadjes op. 

Zet ze voor 20 minuten in de oven en klaar!

Enjoy!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.