Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke frisse smoothiebowl is een feestje om te eten en makkelijk om te maken. Wist je trouwens dat het voor je spijsvertering beter is om te kauwen, daarom malen we niet alles fijn, zo heb je een combinatie van een smoothie en kauwen. We gebruikten verschillende soorten fruit, waaronder banaan voor een binding van de smoothiebowl én daarnaast vanwege de gezonde eigenschappen.

Grantaatappel, een bijzonder gezonde vrucht

Vind je ook niet dat de granaatappel er zo prachtig uit ziet? Als je deze vrucht openmaakt barst deze uit elkaar in allemaal kleine cellen.
Misschien wel daardoor dat meerdere culturen de vrucht een symbolische waarde toekennen zoals de vrucht van levenskracht en vruchtbaarheid.
De Egyptenaren dachten zelfs dat granaatappelsap een levenselixer was en dat het onsterfelijk maakte. Binnen het boeddhisme is het een heilige vrucht, een van de 3 gezegende vruchten. Als we kijken naar voedingswaarde is de granaatappel ook echt wel de moeite waard om te eten, de pitjes bevatten veel vezels en bevat het verder lekker wat vitamine C, maar misschien wel belangrijker zijn de antioxidanten. Granaatappel is namelijk rijk aan polyfenolen, sterke antioxidanten met krachtige gezondheidseigenschappen, zo is het goed voor je bloeddruk, maar vermindert het ook de kans op hart- en vaatziekten. Verder wordt granaatappel als een sterke ontstekingsremmer gezien.

Aantal 1 persoon Bereidingstijd 5 minuten

Dit heb je nodig

4 eetlepels granaatappelpitjes
2 bananen
1 eetlepel pompoenpitten
100 gram zomerfruit
200 ml plantaardige melk (wij gebruikten amandeldrink)

Zo maak je deze smoothiebowl met granaatappel

  1. Doe 2 eetlepels granaatappelpitjes, 1 banaan en de zomerfruit samen met de melk in een blender en maak er een lekkere smoothie van.
  2. Garneer het vervolgens af met de overige granaatappelpitjes, de pompoenpitten en de in plakjes gesneden banaan.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p.

Kcal 427 Eiwit 10,3 gram Koolhydraten 66,9 gram Vet 10 gram Voedingsvezel 11,2 gram
Kalium 1440 mg Calcium 264 mg IJzer 2,7 mg Vitamine C 49 mg Fosfor 393 mg

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This