Boekweit-venkelsalade met sinaasappel en gedroogde abrikoos

Gepubliceerd op 15 mei 2021 om 13:00

We hebben weer een lekkere salade voor je klaar staan, dit is écht een lekkere salade voor het voorjaar en de zomer. Lekkere frisse smaken én vol gezondheid. 

De smaak van venkel is wat anijsachtig, licht zoet en een beetje pittig. De smaak is wat steviger als je het rauw gebruikt, dat maakt deze salade ook bijzonder. Door het te raspen krijgt het een wat zachtere smaak. 

Venkel bevat lekker wat calcium en ijzer, daarnaast bevat het per 100 gram rauwe venkel 5 mg vitamine C.  Al met al is het een heerlijke salade vol gezonde eigenschappen en een heerlijke smaak.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

100 gram boekweitkorrels
1 venkel
5 gedroogde abrikozen
4 eetlepels kikkererwten
1 sinaasappel, voor sap en vruchtvlees
Sap van een kwart citroen
1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel dille

Zo maak je het

  1. Kook de boekweitkorrels volgens de verpakking
  2. Snij de venkel fijn, je kunt het ook grof raspen, dat geeft een leuke tint aan je salade en een lekkere smaak,
  3. Snij de abrikozen fijn en de sinaasappel in stukjes en meng alle ingrediënten inclusief het sap van de sinaasappel en citroen, de kardemompoeder en dille. Laat het even staan zodat de smaken even de tijd krijgen om door te trekken.

  4. Serveer het dan in een kom of bord. 

Eet smakelijk!

 

Alleen dit weekend nog extra voordeel bij de Healthy Vegan Academy! Wil jij dat gezond plantaardig eten écht gaat slagen? Dan is dit je kans! Kijk voor alle informatie op www.healthyveganacademy.nl

 

Voedingswaarde p.p.
Kcal 287
Eiwit 7,5 gram
Koolhydraten 55,8 gram
Vet 1,6 gram
Vezels 9,3 gram

 


Calcium 104 mg
IJzer 3,6 mg
Kalium 787 mg
Vitamine E 1,5 mg
Selenium 8 ug

Misschien ook interessant


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.