Coleslaw van rode kool met appel

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 09:30

De herfst en winter is wel echt het seizoen van kool en kool in het algemeen is al heel gezond en rode kool is zeker een heel gezonde variant. Zo zit rode kool bomvol vitamine C en het bevat een lekkere dosis calcium, kalium en vitamine K.

Deze salade bevat eigenlijk alleen maar gezondheid en is erg smakelijk! Daarnaast ziet het er leuk uit op je tafel.
Een leuke en lekkere side-dish. Je kunt het ook verrijken met noten en gedroogd fruit, dan krijg je meer een maaltijdsalade. De dressing is natuurlijk ook helemaal gezond en het ziet er misschien uit als een bijzondere combinatie, maar de smaak is echt heerlijk!
De rucola die je ziet is meer voor de foto, maar het maakt je salade natuurlijk nog veel gezonder en het verrijkt het met lekker wat calcium!

Dit heb je nodig

400 gram rode kool
1 banaan
1 Granny Smith appel
1 theelepel tahinpasta
2 eetlepels appelciderazijn (of andere azijn, let op: wel vegan)
4 eetlepels water

Zo maak je het

  1. Snij de rode kool flinterdun in reepjes en snij er een halve Granny Smith appel in dunne reepjes door.
  2. De dressing door 1 banaan, een halve Granny Smith, de tahin, appelciderazijn en water te staven met en staafmixer.
  3. Meng dit met de rode kool en appel en laat het vervolgens een uurtje staan zodat de smaken lekker door kunnen trekken.

Eet smakelijk!

 

We geven binnenkort een online Masterclass over Whole Food Plant-Based eten.
Wil je alle informatie? Klik op de link!

 

 

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.