Salade met tomaat, linzen en kikkererwten

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 17:30

Dit is een salade die je prima als maaltijdsalade kunt gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om de salade als side dish op tafel te zetten. Het is een lekkere voedzame salade en het mooie is, super makkelijk om te maken. 

Wat veel mensen niet weten is dat rucola super gezond is, de smaak is licht pittig en verder bevat het veel mineralen, waaronder een hoge dosis calcium, per 100 gram rucola bevat het 271 mg calcium, maar ook 41 mg magnesium, 456 mg kalium en 2,6 mg ijzer. 

Eigenlijk bevat deze salade een en  al voedingsstoffen, want de linzen en kikkererwten zorgen ook voor de nodige eiwitten en de walnoten voor wat gezonde vetten. 

Aantal: 1 persoon (als hoofdmaaltijd) of 2-3 personen (als side dish) Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

1/4 ijsbergsla
1 grote hand rucola
1 tomaat
1/4 komkommer
1/2 paprika
3 volle eetlepels kikkererwten
2 volle eetlepels linzen 
25 gram walnoten
1/2 sinaasappel voor sap
klein stukje gember

Zo maak je het

Meng de ijsbergsla met de rucola en leg dit in een salade kom. Snij dan de tomaat, komkommer en paprika in blokjes en voeg dit toe. 
Schep de kikkererwten en linzen erbij en hak als laatste de walnoten fijn.

Maak van de sinaasappelsap en gember een dressing door de gember in het sap te raspen en dit even een paar minuten  te laten staan. 
Doe dan de dressing door de salade en smullen maar!

Eet smakelijk!

 

Op zoek naar heerlijke whole food plant based recepten?
Bekijk dan ons 100% plantaardig maaltijdplan!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »