Salade van roodlof, gele bieten, knolselderij en hazelnoten

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 18:11

Met het coronavirus in ons land is het extra belangrijk om gezond te eten, want voldoende weerstand is zeker nu erg belangrijk.
Daarom hebben we vandaag op vrijdag de 13e deze lekkere en gezonde salade voor jullie.

Zo is de gele biet is rijk aan kalium en rijk aan vezels. Ook het loof van de bieten is erg gezond. Roodlof is het broertje van de witlof. Niet heel geschikt om te koken, omdat dan de kleur verdwijnt, maar wel om lekker in een salade te gebruiken. 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

150 gram  knolselderij in mooie grote stukken
1 grote gele biet, in mooie grote stukken gesneden
3 stuks rood lof
30 gram hazelnoten, geroosterd en gehakt
2 theelepel kappertjes
4 eetlepels olijfolie gemengd met 1 theelepel Provençaalse kruiden
4 eetlepels olijfolie
Sap van een halve citroen
Zout /peper
4 gedroogde abrikozen
2 plukjes kiemen

 

Zo maak je het

Doe de stukken gele biet in een kookpan en giet er kokend heet water op en kook deze in 25 minuten beetgaar.  Meng de stukken knolselderij met de gemaakte kruidenolie en zet ze in een ovenschaal in de oven en rooster deze op 200 °C voor ongeveer 10 minuten, snijdt in de tussentijd de roodlof en de abrikozen. Laat ook een paar blaadjes roodlof heel voor de garnering. Leg onderin het schaaltje de gesneden roodlof en abrikozen. Zet er de blaadjes rood lof tegen aan en voeg de stukken gele biet en knolselderij toe. Strooi er de kappertjes overheen en giet er de vinaigrette van olijfolie,  citroensap, peper en zout overheen . Als laatste de gehakte geroosterde hazelnoten eroverheen en de kiemen erop. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«