Vegan caprese salade met basilicumdressing

Gepubliceerd op 6 februari 2020 om 12:44

Met zo'n heerlijk zonnetje buiten krijg ik direct trek in een lekkere salade. Deze salade is in caprese stijl, maar zonder mozzarella. De feta van Violife doet wel aan de structuur denken van mozzarella en vind ik persoonlijk zeer geschikt hiervoor. De salade is afgemaakt met een basilicum-dressing. Lekker en simpel!

Lekker als lunch, maar ook als bijgerecht bij de maaltijd!


Dit heb je nodig (voor 1 persoon)
15 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 grote hand rucola
1 dikke reep vegan feta
1 theelepel sesamzaadjes (maar pijnboompitten kan ook)
Voor de dressing 
10 blaadjes basilicum
1/2 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels olijfolie
1/2 citroen voor de sap

Zo maak je het
Leg de rucola en gesneden cherrytomaatjes in een kom en snij van de feta blokjes die je hier bij legt. 
Doe er de theelepel sesamzaadjes over en maak dan de dressing door alle ingrediënten fijn te malen in een keukenmachine of met een staafmixer. Sprenkel dit over je salade!

 

Eet smakelijk!

 

VeganizeFood

€ 9,95

VeganizeFood

€ 9,95

20 populaire recepten in een plantaardige variant.
Recepten:
Mac&Cheese. Jachtschotel, Bananenbrood, Risotto, Broodje shoarma, Chili sin Carne
Broodje hamburger, Tom Kha Kai style soep, Boeff Stroganoff, Veggie Croque, Plaatpizza

Paella, Boekweitpannenkoeken, Mosterd-preisoep, Naanbrood, Kapsalon, Lasagne

Balletjes in zoetzure saus, Flammkuchen, Quiche.


Inclusief praktische tips om jouw recepten te veganizen. 
Na aankoop ontvang je het e-kookboek binnen een uur in je mailbox!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »