'Kip'kerrie salade met Jackfruit

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 08:15

Kip-Kerriesalade, ik was er vroeger dol op en dus waren we al een tijdje op zoek naar iets dat de kip zodanig kon vervangen dat het ook nog steeds echt op een kip-kerrie salade zou lijken. Toen Jackfruit op ons pad kwam vonden we dat dan ook zeker om het te proberen en met succes! Het bovenste deel van de Jackfruit stukjes heeft echt de structuur van kip en jackfruit ruikt een beetje vreemd, maar die geur verdwijnt volledig als je het verwerkt in de salade. 

De kerriesalade is lekker als hapje op een toastje of stukje stokbrood, maar kan ook heel goed als broodbeleg op een broodje.

 

Dit heb je nodig

1/2 blikje jackfruit
2 volle eetlepels vegan mayonaise (bijvoorbeeld Mayolijn)
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel olijfolie
Peper naar smaak

Zo gebruik je het

Snij de bovenste stukjes van de jackfruit fijn, je ziet ook dat dit een wat vlezige structuur heeft. Het onderste stukje is wat harder en verwerk ik in andere gerechten. Spoel wat je gesneden hebt af en pak een bakje waar je de kerrie en olijfolie in mengt. Dit is om de smaak van kerrie beter los te krijgen. Dan meng je de kerrie-olijfolie mengsel met de mayonaise en voeg je naar smaak nog wat peper toe.

Klaar om te serveren.

 

Heb jij jackfruit al eens gebruikt? Ik ben benieuwd wat je ermee hebt gemaakt, laat het gerust weten in de reacties!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.