Print Friendly, PDF & Email

Deze rode linzensoep met gele currypasta is niet alleen super lekker, het is ook makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Wij houden van soep, je kunt er namelijk heel veel gezondheid in kwijt, ook deze soep kun je nog meer verrijken met meer tomaat of meer ui of nog andere groenten.

De currypasta in de soep is mild, waardoor je een lekkere licht gekruide soep eet. Hou je juist van meer pit? Dan kun je eventueel kiezen voor een Spaans pepertje, het past perfect bij de soep. Het is net waar jij van houdt.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

150 gram rode linzen
750 ml water
1 ui
1 tomaat
1 eetlepel gele curry (bijvoorbeeld dit recept)
1 teentje knoflook
1 flinke hand taugé
Peper en zeekraalzilt naar smaak

Zo maak je deze rode linzensoep met gele currypasta

  1. Zet het water op het vuur, breng dit aan de kook en doe er de rode linzen bij
  2. Snij de ui en tomaat fijn en pers de knoflook uit of hak deze fijn
  3. Pak een bakpan en doe hier de gesneden ui en uitgeperste knoflook in met een klein laagje water
  4. Voeg na 2 minuten de gele curry pasta toe en de in stukjes gesneden tomaat. Laat de smaken kort trekken.
  5. Voeg het dan toe aan de rode linzensoep en breng het eventueel verder op smaak met peper en zeekraalzilt
  6. Laat het nog even 10 minuten pruttelen en schep de soep in 2 kommen.
  7. Schep er de taugé doorheen voor een lekkere bite

Eet smakelijk!

P.s. heb je ons gratis 3-gangen kerstdiner al aangevraagd? Klik hier voor alle informatie!

Kcal 333 Eiwit 21,3 gram Koolhydraten 55,5 gram Vet 3,3 gram Voedingsvezel 11 gram
Kalium 1004 mg Calcium 87 mg Magnesium 98 mg IJzer 4,3 mg Selenium 14 ug Zink 3,4 mg

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This