Print Friendly, PDF & Email

Rode kool, wij zijn er hier thuis echt dol op. Vroeger maakten we het al met appeltjes, in deze lekkere ovenschotel kon die appeltjes natuurlijk niet ontbreken. Het geeft ook direct een lekker zoetje aan het gerecht. Het is een gerecht vol van smaak en tegelijkertijd eigenlijk heel makkelijk om te maken. Het gerecht zit bomvol voedingsstoffen, zo bevat het maar liefst 24 gram eiwitten, maar ook 22 gram voedingsvezel.

Die vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en verder is het een recept waar lekker wat ijzer in zit, we schreven daar eerder al een blog over dat je dat makkelijk uit plantaardige voeding kunt halen.

Dit recept is alles wat je wil, gezond, gemakkelijk én voedzaam!

Aantal 2 personen Bereidingstijd 25 minuten Oventijd 10 minuten (warm), 20 minuten (koud)

Dit heb je nodig (voor een grote ovenschaal)

75 gram groene linzen
75 gram rode linzen
300 gram aardappelen
300 gram rode kool
1/2 appel
2 uien
1 eetlepel azijn
1 theelepel kardemom
1 theelepel kaneel
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel nootmuskaat
Peper naar smaak

Zo maak je deze rode kool ovenschotel

  1. Kook de aardappelen met schil gaar, je kunt de laatste 5 minuten de gesneden rode kool toevoegen of het apart koken, je verwerkt het apart.

  2. Kook ook de groene en rode linzen gaar volgens de verpakking
  3. Snipper de ui fijn en gaar het in een bakpan met wat water voor ongeveer 3 minuten samen met de uitgeperste knoflook
  4. Als de linzen klaar zijn, giet het water af en doe er de uitjes en knoflook bij samen met de kardemom, kaneel, uienpoeder, nootmuskaat en peper
  5. Prak dit met een vork lekker door elkaar en zet het dan even weg
  6. Snij de appel in kleine blokjes, als de rode kool heeft gekookt giet het dan af en voeg hieraan de appelblokjes toe samen met de azijn
  7. Stamp als laatste de aardappelen fijn met een klein beetje kookvocht. Breng het op smaak met nootmuskaat
  8. Pak dan een ovenschaal en doe onderin het linzenmengsel, daarbovenop het rode kool mengsel en daarbovenop de gestampte aardappelen.
  9. Is alles warm? Dan hoeft het maar 10 minuten in de oven. Heb je het voorbereid en is het dus koud, zet het dan 20 minuten in de oven met een temperatuur van 200 graden.
  10. Wil je een mooi bruin laagje, dan kun je de laatste 5 minuten eventueel de grill aanzetten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. rode kool ovenschotel

Kcal 485 Eiwit 24,3 gram Koolhydraten 84,7 gram Vet 1,7 gram Voedingsvezel 22,4 gram
Kalium 2074 mg Calcium 191 mg IJzer 6,3 mg Selenium 18 ug Zink 4,3 mg

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This