Print Friendly, PDF & Email

Wij houden van lasagne, deze pompoenlasagne is echt een heerlijke najaarslasagne met pompoen, champignons en tijm. Heerlijke combinatie van smaken én niet moeilijker te maken dan een gewone lasagne.

Gedroogde tijm is rijk aan ijzer, calcium en kalium, het is dus niet alleen een heerlijke toevoeging qua smaak, ook voor de voedingswaarde. Pompoen is echt een najaarsgroente, het is inmiddels het hele jaar verkrijgbaar, maar herfst is toch wel hét seizoen van de pompoen. Ze zijn momenteel ook volop verkrijgbaar.

Champignons passen ook echt bij het najaar en zijn laag in calorieën, maar leveren heerlijk wat voedingsstoffen. Een lekkere voedzame toevoeging dus!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 25 minuten

Voor grote eters zou je het receptuur keer 1,5 kunnen doen bij 2 personen.

Dit heb je nodig

300 gram Italiaanse groenten (je kunt zelf een mix maken of kant en klaar kopen)
3/4 flespompoen (afhankelijk van grootte)
150 ml amandeldrink
2 eetlepels kikkererwtenmeel (aangeroerd met water tot een papje)
1 eetlepels edelgistvlokken
5 kasantjechampignons
1 tomaat
1/2 klein blikje tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm
Nootmuskaat
Peper en zeekraalzilt naar smaak

Zo maak je deze pompoenlasagne

  1. Ontdoe de flespompoen van schil en snij het in mooie dunne plakken, het is niet erg als ze iets dikker zijn.
  2. Kook de pompoenbladeren voor ongeveer 5 minuten.
    Na die 5 minuten kun je het water gebruiken om 3 kastanjechampignons nog even 3-4 minuten te koken. Snij ze daarna in plakjes.
  3. Doe de Italiaanse groenten in een bakpan met een klein beetje water
  4. Voeg dan de in blokjes gesneden tomaat toe samen de overige 2 kasantjechampignons, de tomatenpuree en 1 theelepel tijm.
  5. Zet dan een pannetje op het vuur en doe hierin de amandeldrink.
    Voeg vervolgens de edelgistvlokken toe samen met nootmuskaat en de andere theelepel tijm.
  6. Pak het kikkererwtenmeelpapje en voeg dit toe, roer dit goed met een garde, anders krijg je klontjes. Laat het even koken totdat het wat indikt.
  7. Ga dan je lasagne opbouwen door 1 laagje groente, dan een laag pompoenbladeren, weer een laagje groente en dan pompoenbladeren. Eindig met een dun laagje pompoenbladeren en schenk hier de witte saus op en duw hier in plakjes gesneden kastanjechampignons op.
  8. Zet het vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

De gezondheidseigenschappen van edelgistvlokken komen vooral onverwarmd tot hun recht, strooi er dus zeker nog wat edelgistvlokken over.
Je leest hier meer over edelgistvlokken.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. pompoenlasagne

Kcal 226 Eiwit 10,6 gram Koolhydraten 30,8 gram Vet 3,8 gram Voedingsvezel 14,2 gram
Kalium 1186 mg Calcium 344 mg Magnesium 79 mg IJzer 4,4 mg Zink 4,3 mg Vitamine A 343 ug

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This