Print Friendly, PDF & Email

We hebben deze week een heerlijke pittige mosterdsoep voor jullie gemaakt. We gebruikten ons eigen gemaakte mosterd en de smaak is al met al heerlijk pittig.

Mosterdsoep is een erg gewilde soep in horecabedrijven en er zijn veel verschillende varianten. De Groningse mosterdsoep is een variant die we eigenlijk wilden maken, maar het recept van de Groningse mosterd is niet te vinden en we hebben zelfs navraag gedaan in die buurten bij familie, maar helaas niemand kan het geheim van die mosterd echt vertellen. Wel is Groningse mosterd pittiger dan gewone mosterd, dus wij hebben een heerlijke pittige mosterdsoep gemaakt.

We hopen dat je er van gaat genieten!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 2 koppen soep)

750 ml water
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1/4 Spaans pepertje
1/4 prei, fijn gesneden
1 theelepel kerrie
1 theelepel tijm
1/2 takje peterselie, fijn gesneden
3 eetlepels mosterd (zelfgemaakt, klik voor link)
2 volle eetlepels havermeel (dun papje van maken met water)
100 ml kokosmelk (ongezoet)
Peper naar smaak

Zo maak je de pittige mosterdsoep

Doe de gesnipperde ui, uitgeperste knoflook en fijn gesneden Spaans pepertje in de soeppan met een klein beetje water. Zet dit even aan voor een minuut of 2-3. Voeg dan 750 ml water toe en voeg dan ook de prei toe samen met de mosterd, kerrie en tijm. Laat het even lekker koken zodat alle smaken door kunnen trekken en pureer het dan tot een lekker soepje. Doe er 75 ml kokosmelk bij en het havermeelpapje. Dit papje zorgt ervoor dat de soep wat meer gebonden wordt.

Laat het nog even 5 minuten lekker doortrekken, breng het op smaak met peper en serveer het dan met de kokosmelk en peterselie als topping (kokosmelk hoeft niet, maar ziet er mooi uit en heeft een romige touche)

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This