Healthy Vegan Fritatta

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 13:00

 

Vegan fritattas zijn vaak op basis van tofu, maar wij maakten er eentje met cashewnoten. Het is een fritatta geworden die vol van smaak is, heerlijk voor bij de Paasbrunch of Paasontbijt, maar ook daarna natuurlijk heerlijk! Je kunt lekker variëren met groente en kruiden. Je kunt het ook verdubbelen en een grote fritatta van maken, de structuur is dik genoeg om te snijden.

 

Dit heb je nodig (voor 2 kleine bakjes)

110 gram cashewnoten (ongebrand)
3 volle eetlepels kokosyog(hurt) (wij gebruikten de half vet van abbot kinney)
1/2 paprika
1/4 prei
2 takjes tijm
1 theelepel rozemarijn
1 eetlepel edelgistvlokken
1 eetlepel kikkererwtenmeel

Zo maak je het

  1. Week de cashewnoten een 10 minuten in heet water.
  2. Bak ondertussen de paprika en prei kort in een bakpan met water, samen met losse tijm van 1 takje en breng het verder op smaak met peper.
  3. Als de cashewnoten klaar zijn giet je het water af en pureer je ze fijn.
  4. Voeg dan de kokosyoghurt toe, samen met de losse tijm van het andere takje, de rozemarijn, edelgistvlokken en kikkererwtenmeel. Je kunt ook naar smaak nog wat peper toevoegen. Meng dit met een mixer goed door elkaar totdat alles wordt opgenomen.
  5. Verdeel dan de groente over 2 bakjes en schep hier het cashew-mengsel bij, schep het even goed door zodat de groente overal lekker zit.
  6. Zet het in een oven van 225 graden voor ongeveer 15 minuten 

Eet smakelijk!

 

De Healthy Vegan Academy gaat verder uitbreiden! ALLEEN dit weekend kun je nog lid worden voor de huidige lage prijs, vanaf dinsdag gaat de prijs omhoog. Je krijgt iedere week 7 recepten voor avondmaaltijd, recepten voor ontbijt en lunch, daarnaast is er maandelijks een voorbeeld dagmenu, kookworkshops, kookfilmpjes en nog veel meer om gezond plantaardig eten volledig te integreren in jouw leven! https://www.healthyveganacademy.nl/

 

Heeft de Healthy Vegan Fritatta gesmaakt?

We vinden het leuk om van te horen!

 

 

Meer ontbijt en lunch


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.