
Vegan fritattas zijn vaak op basis van tofu, maar wij maakten er eentje met cashewnoten. Het is een fritatta geworden die vol van smaak is, heerlijk voor bij de Paasbrunch of Paasontbijt, maar ook daarna natuurlijk heerlijk! Je kunt lekker variëren met groente en kruiden. Je kunt het ook verdubbelen en een grote fritatta van maken, de structuur is dik genoeg om te snijden.
Dit heb je nodig (voor 2 kleine bakjes)
110 gram cashewnoten (ongebrand)
3 volle eetlepels kokosyog(hurt) (wij gebruikten de half vet van abbot kinney)
1/2 paprika
1/4 prei
2 takjes tijm
1 theelepel rozemarijn
1 eetlepel edelgistvlokken
1 eetlepel kikkererwtenmeel
Zo maak je het
- Week de cashewnoten een 10 minuten in heet water.
- Bak ondertussen de paprika en prei kort in een bakpan met water, samen met losse tijm van 1 takje en breng het verder op smaak met peper.
- Als de cashewnoten klaar zijn giet je het water af en pureer je ze fijn.
- Voeg dan de kokosyoghurt toe, samen met de losse tijm van het andere takje, de rozemarijn, edelgistvlokken en kikkererwtenmeel. Je kunt ook naar smaak nog wat peper toevoegen. Meng dit met een mixer goed door elkaar totdat alles wordt opgenomen.
- Verdeel dan de groente over 2 bakjes en schep hier het cashew-mengsel bij, schep het even goed door zodat de groente overal lekker zit.
- Zet het in een oven van 225 graden voor ongeveer 15 minuten
Eet smakelijk!
De Healthy Vegan Academy gaat verder uitbreiden! ALLEEN dit weekend kun je nog lid worden voor de huidige lage prijs, vanaf dinsdag gaat de prijs omhoog. Je krijgt iedere week 7 recepten voor avondmaaltijd, recepten voor ontbijt en lunch, daarnaast is er maandelijks een voorbeeld dagmenu, kookworkshops, kookfilmpjes en nog veel meer om gezond plantaardig eten volledig te integreren in jouw leven! https://www.healthyveganacademy.nl/
Heeft de Healthy Vegan Fritatta gesmaakt?
We vinden het leuk om van te horen!
Meer ontbijt en lunch
Healthy Vegan Fritatta
Bananasplit boekweitpannenkoek
Gezond eten saai? Nee hoor, deze bananasplit pannenkoek is een heerlijk ontbijtje in de ochtend, maar misstaat ook zeker niet als lunch. Een waar feestje op je bord! De banaan in het pannenkoekenbeslag is nodig om een bruine pannenkoek te krijgen, maar dit kun je ook bereiken met ander suikerrijk fruit of dadels.
Healthy Vegan ' Roerei ' van hempfu met tomaat, spinazie en kikkererwten
Dit recept maakten we van de hempfu die we de dag ervoor hadden gemaakt. Leuk om te verwerken in een heerlijke en eiwitrijke lunch. Je kunt het samen met een snee brood eten of als lichte lunch. De structuur doet echt denken aan echte roerei. Dit met kikkererwten en de klassieke combinatie van tomaat, spinazie en een lekkere spicy kerrie smaak.
Vegan ' omelet ' van kikkererwtenmeel met groente
We horen regelmatig dat veel mensen een ei of omelet missen als ze plantaardig eten en daarom dachten we dat het leuk was om een Vegan omelet te maken. We maakten eentje met aquafaba (opgeklopte kikkererwtenvocht) en het resultaat is dat het ook echt iets weg heeft van ei. We vonden dat beide erg verrassend, maar hebben er heerlijk van genoten.
Healthy ontbijtrepen met havermout, cashewnoten en speculaaskruiden (glutenvrij)
Meestal hebben we makkelijke snelle recepten, maar deze ontbijtrepen vergen iets meer werk. Het voordeel is wel dat je ze makkelijk kunt voorbereiden waardoor je er in de ochtend geen werk aan hebt en je hebt er meerdere dag plezier van (1 reep is voldoende voedend). We hebben ze ontbijtrepen genoemd, maar zijn ook ideaal in je lunchbox.
Quinoa smoothie met aardbei en druiven
Smoothies kun je in zoveel soorten en maten maken, maar met quinoa is voor veel mensen wel wat uitdagend. Toch is het een heerlijke combinatie geworden.
Reactie plaatsen
Reacties