Healthy Vegan ' Roerei ' van hempfu met tomaat, spinazie en kikkererwten

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 10:15

Dit recept maakten we van de hempfu die we de dag ervoor hadden gemaakt. Leuk om te verwerken in een heerlijke en eiwitrijke lunch. Je kunt het samen met een snee brood eten of als lichte lunch. De structuur doet echt denken aan echte roerei. Dit met kikkererwten en de klassieke combinatie van tomaat, spinazie en een lekkere spicy kerrie smaak.  

Een heerlijk recept die makkelijk te maken is. Het recept van hempfu gemist? We hebben de link er bij gezet zodat je het makkelijk zelf kunt maken. Het is ook kant en klaar te koop in bio supermarkten overigens.

Eieren zijn niet bepaald milieu- en diervriendelijk, maar wist je dat ze ook ongezond zijn? Onderzoek associeert het eten van 1 ei per dag met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar ook met een verhoogde kans op diabetes. Dubbel veel reden om deze plantaardige versie te maken!

Heb jij je trouwens al opgegeven voor de GRATIS Feel Good with Food 4-daagse? We vertellen je alles over whole food plant-based en de relatie tot je gezondheid! Klik hier voor alle informatie en om je op te geven!

 

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

100 gram kikkererwten
100 gram tomaat (in blokjes)
1 handje spinazie (goed gewassen)
1/2 theelepel kerriepoeder
125 ml hennepvocht (of een ander plantaardige melk)*
100 gram hempfu: lees via deze link hoe je het maakt

Hempfu maak je zo, klik op deze link voor het recept

zeekraal zilt, peper.

*Hennepvocht is het vocht dat overblijft van het maken van de hempfu.

Zo maak je het 

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze drogen.
  • Snijdt de hempfu in blokjes.
  • Doe de helft van de hennepvocht samen met de kerrie in een bakpan en verwarm dit op het vuur.
  • Voeg nu de hempfu blokjes, kikkererwten, tomatenblokjes.
  • Roer alles met een houtenspatel tot de hempfu uit elkaar valt en het een structuur krijgt van roerei.
  • Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken .wordt alles te droog voeg je nog wat hennepvocht toe.
  • Als de spinazie is geslonken, breng dit  dan op smaak met zeekraal zilt en peper.

 

 

Heeft de roerei gesmaakt?

We vinden het leuk van je te horen!

 

Meer ontbijt en lunch


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.