Healthy ontbijtrepen met havermout, cashewnoten en speculaaskruiden (glutenvrij)

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 10:30

Meestal hebben we makkelijke snelle recepten, maar deze ontbijtrepen vergen iets meer werk. Het voordeel is wel dat je ze makkelijk kunt voorbereiden waardoor je er in de ochtend geen werk aan hebt en je hebt er meerdere dag plezier van (1 reep is voldoende voedend). We hebben ze ontbijtrepen genoemd, maar zijn ook ideaal in je lunchbox.

Ze vullen en voeden heel goed en je hebt langere tijd energie. We gebruikten hazelnotenmeel, je kunt deze vervangen door amandelmeel, alleen hazelnotenmeel is wat goedkoper en persoonlijk vinden we het heel lekker van smaak. Van het merk Smaakt is er hazelnotenmeel te koop bij o.a. de Albert Heijn. 

Dit heb je nodig (voor ongeveer 3 repen)

Voor het deeg

5 eetlepels havermout
50 gram cashewnoten
50 gram walnoten
75 ml kokend water
2 dadels
1 theelepel speculaaskruiden

Voor de topping

8 gedroogde abrikozen
5 dadels
100 gram hazelnotenmeel
1 eetlepel citroen
1 theelepel speculaaskruiden
2 eetlepels weekvocht (van de abrikozen)

Benodigd

Bakvorm (klein)
Bakpapier
Oven (voorverwarmen op 175 graden)

Zo maak je het

  1. Snijdt de dadels in stukken en hak de cashewnoten en walnoten fijn. Doe dit in een mengbeker en voeg het kokend water toe en laat het even weken.
  2. Maal de havermout fijn en maal in een andere bak de noten en dadels fijn. Meng het vervolgens samen met de havermout en speculaaskruiden tot een deegje.
  3. Doe wat bakpapier in een kleine vorm (bijv. brownievorm) en druk het in de vorm zodat er een kleine dunne laag ontstaat. Zet het voor 20 minuten in de oven op 175 graden. 

De topping

  1. Week 8 in reepjes gesneden abrikozen en in stukjes gesneden dadels in ruim kokend heet water voor ongeveer 10 minuten.
  2. Giet het vocht af en houdt 2 eetlepels vocht apart. Meng vervolgens met een staafmixer de dadels, citroen, abrikozen en de 2 eetlepels vocht tot een papje.
  3. .Doe vervolgens de hazelnotenmeel in een mengkom en voeg de speculaaskruiden toe. Meng het met de gepureerde abrikozen en dadels. 
  4. Maak hier een mooi soepele topping van. Is het nog iets te droog dan voeg je iets meer van het weekvocht toe.
  5. Als het deeg uit de oven is, voeg je de topping toe en bak het nog even 20 minuten op 175 graden.
  6. Laat het afkoelen, snijdt de randen los en vervolgens in 3 mooie repen.

Eet smakelijk!

1 januari openen we de deuren van de Healthy Vegan Academy!
Wil jij gezond plantaardig eten en alle tools krijgen die je nodig bent?
Klik dan hier voor alle informatie!

 

 

 

Volg je ons al?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.