Fruitige ontbijtbakjes (Healthy Vegan)

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 09:30

Je kunt je ontbijt zo simpel of moeilijk maken als je zelf wilt en zeker op een lazy sunday vinden wij het altijd wel heerlijk om wat uitgebreider te ontbijten. Deze 2 schattige fruitige ontbijtbakjes zijn een echt feestje op je ontbijtbordje en komen uit ons e-kookboek Healthy Vegan, we hebben deze namelijk vernieuwd waardoor nu alle recepten whole food plant-based waren. Dat zijn wat kleine aanpassingen, omdat het boek grotendeels al puur natuur was. 

Dit ontbijtje is ontzettend lekker en leuk voor een lazy sunday, maar natuurlijk voor een verjaardag, moederdag, vaderdag..... of gewoon zo maar om je geliefde mee te verasssen en of jezelf lekker mee te verwennen. Het is een vullend ontbijtje en redelijk simpel om te maken.

Ben jij nieuwsgierig naar het hele e-kookboek Healthy Vegan? Het bevat 50 recepten en je bestelt het nu met €4,00 korting omdat deze vernieuwd is. Deze aanbieding geldt t/m woensdag 14 oktober! Klik hier als je alles wilt weten over het e-kookboek.

Aantal: 4 taartjes (2 personen) I Bereidingstijd: 5 minuten I Oventijd: 17 minuten

Dit heb je nodig

25 gram boekweitmeel
25 gram amandelmeel
1 banaan (+- 75 gram)
20 gram zonnebloempitten
1 eetlepel kokosrasp + extra voor topping
1 eetlepel chiazaad + extra voor topping
6 gedroogde abrikozen

Voor de topping

Ongezoete (Kokos)yoghurt
Fruit naar keuze

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten (behalve die van de topping) in een mengbeker of keukenmachine en maal of staaf alle ingrediënten tot een smeuïge massa.
  • Doe bakpapier in een muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes.
    Druk de bodem goed aan, evenals de randen, zodat er een echt bakje ontstaat.
  • Zet het dan in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 17 minuten.
  • Haal ze er dan uit en laat ze eerst afkoelen, haal dan het bakpapier er vanaf.
  • Schep in elk bakje een lepel (kokos)yoghurt en snij er lekker veel fruit op, welke je zelf kunt kiezen.
  • Bestrooi ze evt. met wat kokos en chiazaad.

 

Koken en bakken zonder olie, hoe pak je dat aan?
Dat leren we je in de gratis Masterclass die we deze week 2 keer geven.
Klik hier voor alle informatie!

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.