Lunchbowl met spinazie en een yoghurt-muntdressing

Gepubliceerd op 10 september 2020 om 13:30

Heb je zin in een super gezonde lunch vol gezonde voedingsstoffen? Dan is dit jouw recept! 
Snel gemaakt en ideaal als je vrij bent of juist als je thuiswerkt. Je hebt zeker veel energie voor de rest van de middag, want deze lunchbowl zit bomvol gezondheid. 

Wist je dat knolselderij een super gezonde groente is, boordevol eiwitten, vezels en dat het veel vitaminen en mineralen bevat?
Per 100 gram knolselderij bevat het 4,9 gram voedingsvezel, 1 mg ijzer, 400 mg kalium en 2,0 ug jodium. O...ja en we vergeten bijna de vitamines, want het bevat ook 41 ug vitamine K en 12 mg vitamine C. Oftewel een knolletje vol gezondheid.

Spinazie is een groene bladgroente en ook mega gezond! Per 100 gram 105 mg aan calcium, 55 mg magnesium en 394 ug vitamine K.

Al met al een super gezonde bowl en het duurt niet lang om te maken!

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

200 gram knolselderij, in blokjes gesneden
120 gram kikkererwten (uitgelekt gewogen)
2 flinke handen spinazie
1/4 komkommer
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel munt
2 volle eetlepels ongezoete kokosyoghurt

Zo maak je het

  1. Doe wat olie in een bakpan en doe hierin de blokjes knolselderij en gaar deze in 10 minuten.
  2. Voeg na 5 minuten de kikkererwten toe en de komijn, breng het evt. verder op smaak met peper en zout
  3. Ondertussen snij je de komkommer in plakjes en de plakjes weer doormidden. 
  4. Maak van de kokosyoghurt en munt een lekkere dressing
  5. Leg de spinazie, gewassen, in een kom en leg hier de komkommerplakjes bij
  6. Schep dan het kikkererwten-knolselderij mengsel erop en maak het af met de dressing.

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.