Gewokte bleekselderij met venkel en rode ui

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 10:00

Dit is een heerlijke lichte lunch of een gezonde basis voor een avondmaaltijd. Je kunt hier bijvoorbeeld zilvervliesrijst bij serveren of quinoa. Gekookte krieltjes (in schil) is ook erg lekker. Het is een erg gezonde combinatie met veel vitamine C en diverse mineralen.

Bleekselderij heeft diverse voordelen, zo werkt het licht vochtafdrijvend omdat het redelijk wat kalium bevat en is het laag in calorieën. 
Venkel is ook laag in calorieën, maar ook goed voor de spijsvertering en rijk aan vitamine C en calcium. 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
10 bleekselderij stengels, in maantjes gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
4 champignons, fijn gesneden
1/2 venkel, fijn gesneden
3 teentjes knoflook
4 eetlepels tomatenpuree
4 theelepels Italiaanse Kruiden

Zo maak je het
Doe de rode ui in een bakpan of wok en bak dit even kort aan. Doe er vervolgens de gesneden bleekselderij bij, bak dit ook even kort mee en voeg dan de tomatenblokjes, champignons en venkel toe. Bak dit ook even goed mee voor een paar minuten en doe er dan de knoflook (fijn gesneden of geperst) bij. Lekker even goed doorwokken en dan de tomatenpuree  en Italiaanse kruiden toevoegen. Laat het nog een paar minuten doortrekken en klaar!

Eet smakelijk! 

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel dit recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 »