Wentelteefjes met gebakken appeltjes en peren

Gepubliceerd op 24 april 2020 om 09:00

Wentelteefjes is een zoet broodgerecht en origineel totaal niet vegan, want het wordt gemaakt van melk met eieren. Het is wel een gerecht waar je oud brood mee kunt redden, want dat kun je prima gebruiken voor wentelteefjes. 

Het is lekker voor de lunch en niet perse het allergezondst, maar wel zonder geraffineerde suikers.

Dit heb je nodig
150 ml plantaardige melk
2 eetlepels volkoren meel
2 eetlepels dadelstroop
1 ½  theelepel kaneel
1 appel in partjes, met het klokhuis eruit
1 peer  in partjes, met het klokhuis eruit
4 sneetjes oud brood met de korsten eraf gesneden zodat er een vierkant overblijft

Zo maak je het:
Doe de plantaardige melk in een kom en roer hier de dadelstroop, kaneel en volkorenmeel door zodat er een mooi donker dun mengsel ontstaat. Leg hierin de boterhammen en laat ze volzuigen.

Bak in een bakpan met een beetje olie de appel en peren partjes aan en doe ze in een kom. Doe weer olie in de bakpan en leg hierin de volgezogen plakken brood . Bak deze op laag vuur mooi bruin aan en draai hem om na ongeveer 3 a 5 minuten. Bak ook deze zijde ongeveer
3 a 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de sneetjes brood. Snijdt het brood diagonaal doormidden en leg deze op het bord en leg hier de peer en appel bij en strooi er wat kokosrasp bij.

Eet smakelijk.


«   »