Wentelteefjes met gebakken appeltjes en peren

Gepubliceerd op 24 april 2020 om 09:00

Wentelteefjes is een zoet broodgerecht en origineel totaal niet vegan, want het wordt gemaakt van melk met eieren. Het is wel een gerecht waar je oud brood mee kunt redden, want dat kun je prima gebruiken voor wentelteefjes. Heb je geen idee wat je kunt doen met je oud brood? Dan is dit recept een prima idee!

Het is lekker voor de lunch en niet perse het allergezondst, maar wel zonder geraffineerde suikers.

Dit heb je nodig
150 ml plantaardige melk
2 eetlepels volkorenmeel
2 eetlepels dadelstroop
1 ½  theelepel kaneel
1 appel in partjes, met het klokhuis eruit
1 peer in partjes, met het klokhuis eruit
4 sneetjes oud brood met de korsten eraf gesneden zodat er een vierkant overblijft

Zo maak je het
Doe de plantaardige melk in een kom en roer hier de dadelstroop, kaneel en volkorenmeel door zodat er een mooi donker dun mengsel ontstaat. Leg hierin de boterhammen en laat ze volzuigen.

Bak in een bakpan de appel en peren partjes aan en doe ze in een kom. Leg nu in de bakpan de volgezogen plakken brood.
Bak deze op laag vuur mooi bruin aan en draai hem om na ongeveer 3 a 5 minuten. Bak ook deze zijde ongeveer
3 a 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de sneetjes brood. Snijdt het brood diagonaal doormidden en leg deze op het bord en leg hier de peer en appel bij en strooi er wat kokosrasp bij.

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »