Print Friendly, PDF & Email

We zijn al langer bezig met een lekkere whole food plant-based quiche te maken, maar echt tevreden waren we niet.
Totdat we deze klaar hadden, de smaak is echt heerlijk geworden en we tonen het resultaat dan ook heel graag met je!

De romige structuur komt door het gebruik van de cashewnoten. Je houdt een klein beetje deeg over, maar hier kun je een mini-pizza van maken of iets anders lekkers! Het is een niet heel moeilijk te maken quiche, maar je hebt alleen wat tijd nodig om het te maken doordat het deeg tijd nodig heeft om te rijzen en ook de cashewnoten moeten de tijd krijgen om te wellen.

Wij hebben mini-quiches gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook een grote van maken, houdt er dan wel rekening mee dat het ongeveer een kwartier langer in de oven moet. Al met al zijn het heerlijke quiches geworden!

Bereidingstijd: 35 minuten (excl. wachttijd) Oventijd: 30 minuten

Dit heb je nodig (voor 6 stuks)

Voor het deeg
175 gram volkoren havermeel
25 gram kikkererwtenmeel
50 gram rijstmeel
175 ml lauwwarm water
7 gram instant gist
2 teentjes knoflook
Peper naar smaak

Voor de vulling
60 gram cashewnoten
200 ml plantaardige melk
200 gram groene asperges
100 gram paprika (verschillende kleuren)
1 teentje knoflook
1 theelepel Provençaalse kruiden
1/4 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel edelgistvlokken
Zout en peper naar smaak

Benodigdheden
Oven (voorverwarmen op 200 graden)
Muffinvorm

Zo maak je deze mini-quiche

Laat de cashewnoten wellen in water voor ongeveer 30 minuten.

Het deeg
Doe de meelsoorten in een mengkom, voeg het zakje gist er aan toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg nu de 175 ml lauwwarm water toe, zorg dat dit ook goed lauwwarm is en roer dit goed door elkaar tot er een mooie bal ontstaat.
Pers de teentjes knoflook uit en voeg dit ook aan het deeg toe, meng en kneed het vervolgens tot een mooi deeg.
Kneed het even goed door, zodat het wat soepeler wordt.
Maak een bol van het deeg en zet het dan op een warme plek voor +- 60 minuten te rijzen afgedekt met een warme theedoek.
Wil je het deeg liever eerder voorbereiden? Dan kun je het ook 2 tot 4 uur in de koelkast zetten om te rijzen. Het deeg bevat geen gluten, dat betekent dat het niet echt omhoog komt. Het rijzen zorgt ervoor dat het wat luchtiger wordt.

De vulling
Doe de cashewnoten met de kruiden, knoflook en edelgistvlokken in een mengbeker en staaf dit al wat fijn.
Voeg nu de plantaardige melk toe en pureer alles fijn tot een dikke saus. Breng het op smaak met peper en evt. wat zout of zeekraalzilt.

De groente
Snij de groente asperges in kleine stukken en zet ze op in een pan met een klein laagje water.
Kook ze nog verder tot het beetgaar is, snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en giet het dan af en meng het met de dikke saus die je hebt gemaakt.

De quiche
Bekleed een muffinvorm met bakpapiertjes
Als het deeg heeft gerezen verdeel je in het kleine stukjes en rol je het uit en maak je een bakje in de muffin vormpjes.
Schep dan in ieder vormpje die je hebt belegd met het deeg een lekkere hoeveelheid van het groentemengsel.
In totaal heb je nu 6 quiches gemaakt en dit zet je in de oven voor 30 minuten

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This