Print Friendly, PDF & Email

Hummus is iets dat heel makkelijk zelf te maken is, het kost je weinig moeite en het levert je best veel op. In onze Facebookgroep Healthy Vegan maakten we laatst de vergelijking met de basic hummus van Albert Heijn.

AH versie vs Home made versie

370 kcal vs 157 kcal
7,2 gram eiwit vs 7,9 gram eiwit
33 gram vet vs 5,1 gram vet
4 gram voedingsvezel vs 8,8 gram voedingsvezel

Oftewel home made hummus: minder calorieën, iets meer eiwit, veel minder vet en meer voedingsvezel.
Een mooie manier om aan je eiwitten te komen!

Verder zit er in 100 gram home made hummus onder meer:

100 mg calcium
2,4 mg ijzer
7 ug selenium
141 mg fosfor
Met zelf maken weet je gewoon wat je binnenkrijgt en krijg je vooral ook geen onnodige toevoegingen binnen, niet geheel onbelangrijk als je jezelf gezond wilt voelen Zelf maken is zo gepiept, kijk maar naar het recept hieronder!

Dit heb je nodig (voor een bakje = meer iets meer dan 100 gram)

110 gram kikkererwten (gekookt of uit blik)
1 theelepel tahin pasta
1/2 teentje knoflook
1/4 citroen, zonder schil
1 theelepel komijnpoeder
Keltisch Zeezout (optioneel) en peper

Tip: garam massala is ook lekker door de hummus. Je kunt het in plaats van komijnpoeder gebruiken of samen.

Zo maak je de hummus

Pureer de ingrediënten tot een grove massa, zodat je een lekkere spread dikte krijgt.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This