Print Friendly, PDF & Email

We hebben deze week een heerlijk low-budget vegan stoofpotje van champignons en linzen. Een echt najaarsrecept vol met voedingsstoffen én smaak.
Je kunt in plaats van zoete aardappel ook winterpeen doen, hiermee maak je het recept nog iets goedkoper en het kan allebei. De havermeel is als vervanging van bloem om het licht te binden, als glutenvrij belangrijk voor je is, is het wel belangrijk om glutenvrij gecertificeerde havermeel te kopen.

Het recept is makkelijk te maken én staat voor €1,51 p.p. op tafel, deze prijs is gebaseerd op de goedkoopste prijzen van de Albert Heijn, dus wanneer je op aanbiedingen let kun je nog goedkoper. Het recept laat maar weer zien dat low-budget, lekker en voedzaam heel goed samen kunnen gaan.

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Dit heb je nodig

200 gram kastanjechampignons
80 gram groene linzen (gaar koken, ongekookt gewogen)
2 zoete aardappels

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram aardappelen
250 ml water
2 theelepels tijm
4 eetlepels plantaardige ongezoete melk
1,5 eetlepel havermeel
Peper en zeekraalzilt naar smaak.

Zo maak je dit vegan stoofpotje van champignons en linzen

Snijd de champignons in reepjes en pers de knoflook uit of snij het heel fijn. Doe wat water om te garen in een bakpan en gaar de champignons met wat zeekraalzilt in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schil en snij de zoete aardappel in kleine stukjes en doe dit samen met de knoflook bij de champignons en gaar het ongeveer 3 minuten en doe er dan de tomatenpuree bij en voeg het water toe. Zorg dat dit een beetje kookt en voeg dan de havermeel toe.

Doe de tijm erbij samen met wat peper en zeekraalzilt en laat het op laag vuur met de deksel schuin op de pan 10 tot 15 minuten stoven, af en toe even roeren en voeg op het laatst de linzen toe en laat het even kort meestoven.

Kook ondertussen de aardappelen gaar en stamp dit fijn met de plantaardige melk, zodat het een lekker smeuïg geheel wordt. Breng het op smaak met wat nootmuskaat en peper.

Eet smakelijk!

Alles weten over gezond plantaardig eten? Koop ons boek “Boost je gezondheid met plantaardig eten” in de voorverkoop en krijg direct toegang tot onze kook-community! Klik hier voor alle informatie.

Voedingswaarde p.p.

Kcal 524 Eiwit 20,7 gram Koolhydraten 97,2 gram Vet 2,1 gram Voedingsvezel 16,7 gram
Kalium 2470 mg Calcium 135 mg Magnesium 149 mg IJzer 5,4 mg Selenium 11 ug Zink 3,6 mg

28 gezonde plantaardige dagmenu’s inclusief recepten en voedingswaarde. Bestel NU voor slechts €12,50 (t/m 19 mei)

         Maaltijdplan

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This