Een lekker pastagerecht met veel champignons, de herfst is HET seizoen van de champignon en vandaar dus dat we nu dit gerecht plaatsen. Het is niet alleen heel lekker gerecht, maar ook heel voedzaam. Top combinatie en o...ja low-budget natuurlijk!
Dit gerecht zet je voor €1,53 p.p. op tafel en zoals altijd er zijn nog wel wat goedkopere mogelijkheden, zo gebruikten wij kastanjechampignons, maar witte zijn vaak nog weer wat goedkoper.
Zoals je onderaan bij de voedingswaarde berekening kunt lezen is het een lekker eiwit en vezelrijk gerecht en bevat het daarnaast een flinke dosis vitaminen en mineralen, een klein overzicht zie je onderaan staan. Zoals we altijd al zeggen en de reden dat we deze rubriek ook houden, gezond eten hoeft niet duur te zijn!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
2 kleine preien (of 1 grote)
4 volle eetlepels kikkererwten
4 kleine rode ui (of 2 grote)
300 gram kastanjechampignons
140 gram volkoren penne (ongekookt gewogen)
200 ml water + 3 eetlepels havermout (staven tot een melk, niet zeven)
1 theelepel kerrie
1 theelepel komijn
1 theelepel nootmuskaat
Tip: heb je nog wat edelgistvlokken liggen, ook erg lekker om er door te doen!
Zo maak je het
- Kook de volkoren penne volgens de verpakking
- Doe een beetje water in een bakpan en doe hierin de gesneden prei, champignons en rode ui.
- Voeg de kikkererwten toe en vervolgens de havermelk die je zelf hebt gemaakt
- Doe hier de kerrie, komijn en nootmuskaat bij en laat het even pruttelen
- Voeg dan de gekookte volkoren penne toe en laat dit ook nog even 3 minuten pruttelen
- Verdeel het over 2 borden en eet smakelijk!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fy%2Fb%2Ftemp-irwuhbnbwbvkzhgngikn%2Fntqj7u%2FAcademy-5.jpg)
KASBOEKJE (prijs p.p.)
1 kleine prei € 0,30
2 eetlepels kikkererwten € 0,10
150 gram Kastanjechampginons €0,62
70 gram volkoren penne €0,14
2 eetlepels havermout €0,10
2 kleine rode uien €0,12
Kruiden €0,15
---------------------------
TOTAAL €1,53
VOEDINGSWAARDE P.P.
Kcal 406
Eiwit 19 gram
Koolhydraten 66 gram
Vet 3,7 gram
Voedingsvezel 16,3 gram
Kalium 1344 mg
Calcium 131 mg
Magnesium 136 mg
IJzer 4,11 mg
Jodium 11,6 mg
Vitamine C 18 mg
Was de pasta met champignons lekker?
We vinden het leuk om van je te horen
Meer Low-Budget
Pasta met champignons (alfredo style)
Een lekker pastagerecht met veel champignons, de herfst is HET seizoen van de champignon en vandaar dus dat we nu dit gerecht plaatsen. Het is niet alleen heel lekker gerecht, maar ook heel voedzaam. Top combinatie en o...ja low-budget natuurlijk!
Rijstbowl met spinazie, flageolets (groene kidneybonen) en ananas
De low-budget koken rubriek is er om te laten zien dat gezond eten niet altijd duur hoeft te zijn. Deze spinaziebowl is daar een voorbeeld van, voor €1,90 staat het op tafel en als je wilt kun je daarin nog wel goedkoper. In plaats van kokosmelk kun je ook havermelk maken van 100 ml water met 1 eetlepel havermout, ontzettend lekker en nog goedkoper.
Hutspot van pastinaak met een kikkererwtenburger
Herfst en winter associeer ik altijd wel een beetje met stamppoten en dit is een heerlijk stamppotje bomvol gezondheid. Dit stamppotje is uiteraard whole food plant-based, maar ook low-budget en makkelijk te maken.
Stamppot rauwe andijvie met gebakken ui en champignons
Andijvie is een groente die rijk is aan veel verschillende mineralen zoals kalium, jodium en ijzer. Naast mineralen bevat het ook vitamine C en betacaroteen, wat omgezet wordt door het lichaam in vitamine A.
Rijst met sperziebonen in knoflook-tomatensaus
We hebben weer een heerlijk gezond low-budget recept voor je gemaakt! Sperziebonen zijn momenteel volop in de aanbieding en dat maakt dat ze lekker goedkoop zijn. De gehele berekening staat onderaan de pagina, net als de berekening van voedingswaarde.
Noedels met groente en home made pindasaus
Wat kan gezond plantaardig eten toch leuk en makkelijk zijn! Dit staat in een mum van tijd op tafel en ook nog eens lekker low-budget. Deze maaltijd staat voor €1,83 op tafel. Berekening van prijs en voedingswaarde staat onderaan de pagina. Een bord vol gezondheid met 350 gram aan groente op je bord en een heerlijke simpele, maar erg lekkere, pindasaus.
Reactie plaatsen
Reacties