Rijst met sperziebonen in knoflook-tomatensaus

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 09:30

We hebben weer een heerlijk gezond low-budget recept voor je gemaakt! Sperziebonen zijn momenteel volop in de aanbieding en dat maakt dat ze lekker goedkoop zijn. Wij kochten ze deze week voor slechts €0,69 per 500 gram, vers. De gehele berekening staat onderaan de pagina, net als de berekening van voedingswaarde.

De rijst is gemaakt van 50% doperwt en 50% rode linzen, best grappig om te zien overigens. Je kunt het dus goedkoper maken door gewone zilvervliesrijst te gebruiken, maar het verschil in eiwit (en smaak) is ook wel een stuk groter. In deze rijst zit 24 gram eiwit per 100 gram, in zilvervliesrijst 7,8 gram per 100 gram. Maar welke soort je kiest, dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

60 gram groene erwten/linzen rijst
500 gram sperziebonen
2 uien
280 gram tomatenpuree (=2 grote potjes of pakjes)
4 tenen knoflook
2 theelepels oregano

Zo maak je het

1. Kook de rijst af volgens de verpakking.
2. Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar
3. Pak een bakpan en doe hierin een beetje water en gaar de ui en knoflook
4. Doe de sperziebonen erbij als ze klaar zijn en voeg dan de tomatenpuree met water erbij, zodat je een saus idee krijgt.
5. Doe er lekker ruim oregano bij en naar smaak peper en zout
6. Laat het even pruttelen en serveer het dan samen met de rijst.

Eet smakelijk!

 

Het kasboekje

Doperwten/linzen rijst € 0,64
Sperziebonen €0,34
Ui € 0,07
Tomatenpuree €0,36
Knoflook €0,05
Oregano € 0,15
Peper en zout €0,05

 

 

Voedingswaarde

Kcal 454
Eiwit 30,5 gram
Koolhydraten 67 gram
Vet 2,1 gram
Voedingsvezel 22,1 gram

Vitamine B1 0,45 mg
vitamine B2 0,42 mg
vitamine B6 0,60 mg
Folaat 214 ug
Vitamine C 20 mg

Kalium 2509 mg
Calcium 221,8 mg
Magnesium 151 mg
IJzer 5,6 mg
Selenium 1,9 ug
Jodium 12,3 ug


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.