Vegan aardbeientaart met Zwitserse room

Gepubliceerd op 9 mei 2020 om 11:00

Dit is mijn guilty pleasure, een aardbeientaart met roomvulling en aardbeien.... Met Moederdag in het verschiet wilde ik deze heel graag maken voor het gezin, want ik ben niet de enige die er van geniet gelukkig. Deze vorm hebben we een tijd geleden besteld, maar nog niet gebruikt, dus dat was een tweede reden waarom ik echt deze taart wilde maken.

Het lijkt veel, maar het is een redelijk simpele taart om te maken. De slagroom bovenop is wat karig, maar dat kwam omdat ik nog maar een half pakje had staan. Het mocht de pret niet drukken, want we hebben er heerlijk van gesmuld.

Dit heb je nodig
Voor het deeg
250 gram bloem
180 gram plantenmargarine
55  gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel maizena
2 theelepels bakpoeder
1/2 citroen, rasp 

Voor het spijs
Dit maakt het lekkerder, maar kan weggelaten worden
50 gram amandelmeel
1,5 eetlepel suiker
2 eetlepels water
Sap van een halve citroen
Rasp van een halve citroen
Voor de Zwitserse room
45 gram custard (wij gebruikten Koopmans)
450 ml plantaardige melk
2 eetlepels suiker
1/2 zakje vanillesuiker
3 eetlepels slagroom (wij gebruikten Schlagfix)
1/2 theelepel agar agar

Voor de topping
Grote bak aardbeien
1/2 pakje slagroom (wij gebruikten agar)


Benodigdheden

  • Onze gebruikte vorm is 36x13
  • Oven voorverwarmen op 175 graden


Zo maak je het
Begin met het deeg te maken

1. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, maizena, citroenrasp en bakpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar.
2. Pak een pannetje en smelt de boter. Als dit is gesmolten doe je het bij het bloemmengsel en kneed je het goed door tot een mooi deeg.
3. Maak er een bal van en zet dit weg in de koelkast.
4. Meng ondertussen de amandelmeel, suiker, water, citroenrasp en citroensap voor het spijs. 
5. Smeer je vorm in met wat plantenmargarine.
6. Pak het deeg uit de koelkast en verdeel het door de vorm, doe dit nauwkeurig en niet te dun. Vergeet de randen niet.
7. Als je dit gedaan hebt, smeer je de spijs dun uit over de bodem.
8. Zet het dan voor 20-25 minuten in de oven.
Zorg dat je de Zwitserse room maakt op het moment je deeg bijna klaar is

Maak daarna de Zwitserse room
1. Doe de melk en suiker in een pan en breng dit aan de kook, dit goed roeren totdat suiker is opgelost.
2. Doe de agar erbij, even goed roeren en doe dan direct de custard er bij. Blijf goed roeren en breng het echt aan de kook.
3. Als het kookt, even wachten tot het dikker begint te worden en dan zet je het vuur uit.
4. Klop ondertussen de slagroom op en schep 3 eetlepels door het mengsel.
5. Als het klaar is schep je het op de taartbodem en verdeel je het goed. 
6. Zet het dan in de koelkast of vriezer (net hoe snel je wilt dat het klaar is)
7. Als het is afgekoeld haal je de vorm er om vandaan en beleg je het met aardbeien en maak het af met de slagroom.


Eet smakelijk!

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »