Glutenvrije vegan sinaasappel-chocolade cake

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 12:00

Sinaasappel-chocolade, persoonlijk vind ik dat een heerlijke combinatie. In deze cake hebben we dan ook het goede van beide werelden gestopt. Daarnaast hebben we glutenvrije meelsoorten gebruikt, dat komt ook een beetje omdat De Vegan Bakgids 15 maart uitkomt en we de recepten zowel glutenvrij als met bloem hebben gemaakt, maar ook omdat deze meelsoorten de cake super lekker maken. Over De Vegan Bakgids gesproken, je bestelt hem nu voor slechts €5,75. 

Dit recept heeft verder weinig woorden nodig, in een zin: glutenvrij, vegan en ontzettend lekker! O..ja, het bevat ook nog eens veel minder suiker dan en gemiddelde cake, in de meeste recepten staat 200 gram suiker, hier slechts 75 gram.

Dit heb je nodig
100 gram boekweitmeel
100 gram amandelmeel
25 gram tapiocameel
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml plantaardige melk
1/2 reep pure chocolade
1 sinaasappel
90 ml zonnebloemolie
1 theelepel bakingsoda
sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij ook alvast de pure chocolade in fijne stukjes.

Meng de boekweit-, amandel- en tapiocameel in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker en bakingsoda toe.
Rasp ook de schil van de sinaasappel hierin. Snij de sinaasappel doormidden en knijp deze in een andere kom uit, zodat je het sap hebt.
Voeg de plantaardige melk, olie en citroensap aan toe. 

Leg alvast de bakpapier in je bakvorm, zodat je de cake zo snel mogelijk in de oven kan zetten. Dit komt omdat bakingsoda het beste zijn werk doet als je het zo snel mogelijk in de oven gaat.

Voeg dan het meelmengsel samen met het melk-oliemengsel samen en schep dit goed om. Doe er dan ook de pure chocolade bij en schep het nogmaals goed om. Giet het in je cakevorm en zet het dan voor 50 minuten in de oven.

Check na 50 minuten met een saté prikker of het klaar is. Laat het 5 minuten staan voordat je het uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!

 

De Vegan Bakgids voor iedereen die van bakken houdt, een zeer uitgebreide handleiding hoe je vegan bakken nu precies aanpakt met duidelijke schema's en praktische informatie. 

6 basisrecepten, zowel met bloem als glutenvrij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »