Vegan Brabantse worstenbroodjes

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 10:00

Het is carnavalsweekend en wat hoort daar bij? Juist, Brabantse worstenbroodjes!
We zijn zelf geen Brabanders, maar hebben er wel een tijd samengewoond en toen waren we nog geen veganist en wel enorm fan van de worstenbroodjes. Nu wonen we er niet meer, maar zijn nog wel fan van de worstenbroodjes. Alleen was het de uitdaging om ze vegan te maken en dat is meer dan goed gelukt durven we wel te zeggen. 

Ga je niet feesten? Dan heb je nu iets te doen dit weekend!


Dit heb je nodig

Voor de broodjes

250 gram bloem + extra om te bestuiven
150 ml plantaardige melk (ongezoet)
50 ml zonnebloemolie
1 zakje gist (7 gram)
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout

Voor de vulling
100 gram pulled oats (te koop bij AH van het merk Gold&Green #nospon)
100 ml water
2 theelepels gehaktkruiden
1 eetlepel bloem
1 eetlepel olie
4 eetlepels paneermeel

Zo maak je het

Verwarm de plantaardige melk tot lauwwarm tot warm (niet kokend). Haal de melk van het vuur als het warm is en doe dan het zakje gist erdoorheen. Doe vervolgens de bloem met de suiker in een kom en giet de melk met gist erbij en roer het door met een eetlepel tot het een bol wordt. Voeg vervolgens de zout en olie toe, bestuif je werkbank met bloem en kneed het vervolgens met je handen tot een mooi brooddeeg. Kneed het zo'n 5 tot 6 minuten echt goed door. Maak er 8 ongeveer gelijke bolletjes van.

Zet het dan op een warme plek weg met een doek erover om te rijzen voor ongeveer 20 minuten. 

Maak ondertussen de worstjes door de pulled oats (fijne stukjes) te mengen met een eetlepel olie en de kruiden. Vervolgens voeg je het water,de bloem en paneermeel toe en kneed je het tot een mooi mengsel en vervolgens maak je er 8 worstjes van. 
Bestuif vervolgens je werkbank weer met wat bloem en rol de deegrolletjes uit tot kleine ovale lapjes. Leg op elk lapje in de lengte een worstje en vouw de korte kantjes over de uiteindes van het worstje en rol vervolgens de lange zijden als een soort loempia dicht. Leg de kant waar je ze dichtvouwt onderop en leg ze op  de bakplaat met een doek erover en laat het nog eens rijzen voor 30-35 minuten. Verwarm de oven voor op 175 graden en als de oven warm is zet je ze voor 22 minuten in de oven. 

Voor het lekkerste resultaat laat je ze even afkoelen en aanvallen maar!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »