Vegan chocolade biscuitrol met mango-kokos mousse

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 09:15

Een vegan biscuitrol maken stond al een tijdje hoog op ons verlanglijstje. Deze versie is goed gelukt en ontzettend lekker.
Door de mango lekker fruitig van smaak! Het leuke is dat het nog relatief makkelijk was te maken, al leek het ons van te voren nog best lastig.

De biscuitrol heeft niet lang nodig gehad om op te raken, want hij was favoriet bij ons allemaal! 

 

Dit heb je nodig

Voor de chocolade biscuitrol
30 
gram cacao
125 gram bloem
60 ml zonnebloemolie
1/2 theelepel bakpoeder
50 gram suiker
150 ml water
1/2 theelepel maizena
1/2 theelepel zout

Voor de mango-kokos mousse
150 ml kokosmelk
10 mango stukjes uit de vriezer
2 theelepels agar (+- 2 gram)
1 eetlepel kokosrasp
150 ml gezoete slagroom (wij gebruikten Schlagfix)
1,5 eetlepels suiker
30 gram pure chocolade

Zo maak je het

Het biscuitroldeeg maak je door de bloem, maizena, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout te mengen in een kom.
Voeg het water toe totdat het helemaal is opgenomen. Voeg vervolgens de zonnebloemolie toe en maak het een glad beslag. Smeer dit dun uit op bakpapier en bak dit in +- 10 minuten op 175 graden af. 

Verwarm de kokosmelk in een pannetje met de mangostukjes, als ze ontdooit zijn pureer ze dan met een staafmixer en voeg dan de suiker toe. Breng het dan aan de kook en voeg de agar toe, blijf goed roeren totdat de agar goed is opgelost. Laat het nog even kort doorkoken en voeg dan de kokosrasp toe. Pak de opgeslagen slagroom en laat het mango mengsel in koud water afkoelen tot kamertemperatuur en dan heel goed blijven roeren. Spatel vervolgens de slagroom erdoor.

Pak vervolgens je afgekoelde biscuitrol erbij en smeer het in met een dun laagje van het mango bavarois. Rol het vervolgens langzaam op en smeer dan de buitenkant in met de rest van de bavarois en bestrooi het met geraspte kokos en fijn gesneden pure chocolade.

Zet het vervolgens een uur weg in de koelkast om  het op te laten stijven.

Eet smakelijk!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »