Vegan speculaascake

Gepubliceerd op 18 november 2019 om 10:00

Sinterklaas is weer in ons land en speculaas hoort voor mij toch wel een beetje bij de Sint, maar het is eigenlijk gewoon lekker in het najaar en winter en dan vooral met een kop chocolademelk (vind ik dan ;-) )

Speculaaskruiden geven naast een heerlijke smaak, ook een heerlijke geur in de keuken.
De samenstelling van speculaaskruiden kan nogal verschillen, maar kaneel is toch in allen wel een hoofdingrediënt.De speculaaskruiden die ik heb gebruikt zijn van Organic Flavour Company, maar ze zijn ook gewoon van Versteegen te koop bij bijvoorbeeld Albert Heijn.

Deze cake is super simpel om te maken, hij staat echt zo in de oven. Daar moet het even zijn werk doen, maar ondertussen kun jij de keuken opruimen en dan is het wachten tot je kunt genieten van een heerlijke plak cake!

Dit heb je nodig (voor 1 cake)

225 gram meel of bloem (je kunt eigenlijk alle soorten gebruiken, ik gebruikte spelt, maar kan ook gewoon tarwebloem of juist glutenvrije meel)
200 ml havermelk (rijst of kokosmelk kan ook)
100 gram suiker
2 theelepels of 1 zakje vanillesuiker
90 ml zonnebloemolie
2,5 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel baking soda
1/2 citroen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de meel, baking soda, suiker en vanillesuiker in een kom.
Doe er dan de havermelk en zonnebloemolie door en knijp de citroen in de kom uit.
De citroen is nodig voor de baking soda, deze is zuur nodig om zijn werk te kunnen doen. Mocht je geen citroen hebben, limoen of appelciderazijn werken ook. 

Meng het allemaal goed door elkaar en voeg als laatste de speculaaskruiden toe.
Schep dit er goed doorheen en doe het dan in een cakevorm waar je bakpapier in hebt gelegd. 

Zet de cake in de oven voor ongeveer 50 minuten, check of hij gaar is en laat hem dan nog even 5 minuten uit de oven staan. Haal de cake vervolgens uit de cakeblik en smullen maar!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.