Bananenbrood *glutenvrij en vegan

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 08:30

Ben je op zoek naar een lekkere bananenbrood? Dan is hier het recept :)
Je kunt het meel ook vervangen door bijv. speltmeel of gewoon bloem. Maar de combinatie zoals deze staat is echt wel heel erg lekker!
Is glutenvrij belangrijk voor je, denk er dan om dat je glutenvrije havermeel gebruikt.

 

Dit heb je nodig

100 gram havermeel
100 gram amandelmeel
100 ml plantaardig melk
1 volle theelepel cacao (of kaneel als je dat lekkerder vind)
4 bananen
1 volle theelepel bakingsoda
Sap van een halve citroen
2 eetlepels gepureerde dadels

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer 3 bananen, dit kun je met een staafmixer doen, maar ook gemakkelijk prakken met een vork. Voeg vervolgens hier de melk aan toe, gevolgd door de suiker, citroensap en de bakingsoda. Daarna voeg je het meel toe en schep je alles heel goed door elkaar. Giet of schep je beslag in een cakevorm die je belegd hebt met bakpapier of hebt ingevet. Vervolgens snij je de laatste banaan in de lengte door midden en deze druk je goed aan bovenop de cake.

Zet het dan voor 45 minuten in de oven en check na de 45 minuten even met een satéprikker of je bananenbrood gaar is. 

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »