Pizzabroodjes van zoete aardappel

Gepubliceerd op 23 februari 2020 om 16:15

Deze pizzabroodjes zijn misschien niet helemaal wat je zou verwachten, maar zijn echt ontzettend lekker. In eerste instantie denk je misschien dat het veel werk is, maar het blijkt ook nog eens verrassend makkelijk om te maken. 

Ze zijn ontzettend lekker en daarnaast ook nog eens glutenvrij. Is glutenvrij echt belangrijk, dan moet je wel glutenvrije gecertificeerde havermeel gebruiken, omdat niet alle havermeel standaard glutenvrij is.

 


Dit heb je nodig (voor 10 stuks)


Voor het deeg

200 gram zoete aardappel puree
270 gram havermeel
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
100 ml havermelk

Voor de vulling
3 eetlepels tomaten pasatta
1 eetlepel vegan pesto
1 eetlepel vegan Parmezaanse kaas


Zo maak je het
Maak de puree door de zoete aardappel te schillen, vervolgens in blokjes te snijden en gaar te koken. 
Als ze gaar zijn duw je ze door een bolzeef heen. Laat het daarna afkoelen.

Verwarm vervolgens de havermelk tot ongeveer 40 graden (lauwwarm tot warm) en los daarin het zakje gist op. Vervolgens meng je dit mengsel met de havermeel, zout en de zoete aardappel en meng het met een lepel tot een bal en voeg vervolgens de  olie toe en kneed het met de hand door. Als het nog iets te papperig is, voeg dan een klein beetje havermeel toe totdat het een mooie stevige bal is.

Zet het weg op een warme plaats afgedekt met een vochtige doek voor 30 minuten. Rol het uit tot een rechthoek en bestrijk het dan met de tomatenpuree, vegan pesto en geraspte vegan Parmezaanse kaas.  Rol ze in de lengte op en snij het in plakken van 1 tot 1,5 cm. 
Leg het op de bakplaat en druk ze een klein beetje aan. Zet het voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

 

Meer weten over vegan bakken? Van 28 februari t/m 1 maart organiseren wij de vegan bakken 3 daagse!
Deelname is gratis. Klik hieronder voor alle informatie en om je in te schrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »