Vegan kaneelbroodjes

Gepubliceerd op 24 november 2019 om 20:45

Kaneelbroodjes, ze zijn zo ontzettend lekker en verrassend makkelijk te maken. 
Het langste deel is wachten totdat het deeg klaar is, maar als die tijd voorbij is, staan ze in een mum van tijd op tafel.

Je bent gewaarschuwd, want ze zijn zo weg..... weet ik uit ervaring!

Dit heb je nodig
Voor het deeg
400 gram bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
240 ml lauwwarme plantaardige melk
5 eetlepels suiker
50 gram plantenmargarine
2 theelepels kaneel
Snufje zout

Voor de vulling

20 gram plantenmargarine
3 theelepels kaneel
70 gram suiker

Zo maak je het

Meng de gist met de melk en de suiker in een grote kom, beste even met een garde. Zo  komt er een schuimig laagje op te staan, laat het even 5 minuten staan. Smelt ondertussen de margarine en meng dit en de rest van de ingrediënten voor het deeg en een goede snuf zout en kneed door tot een soepele, niet plakkerige deeg. Is het deeg te droog? voeg dan een beetje melk toe. Is het deeg te nat? Kneed het dan goed door, want het bloem neemt tijdens het kneden nog vocht op. Blijft het echt te nat? Dan kun je voorzichtig een klein beetje bloem toevoegen.

Tip: kneed met natte handen, want dan blijft het niet zo aan je handen kleven. Laat het een uur op een warme plek en met een warme doek over de kom staan om te rijzen. Het deeg is dan verdubbeld in volume.

Na dat uur verwarm je de oven voor op 175 graden en maak je rechthoek van het deeg. Zet een pannetje op het vuur om de margarine te laten smelten en voeg de suiker en kaneel samen. Besmeer de rechthoek met de margarine en bestrooi dit vervolgens goed met het suiker-kaneel mengsel. 

Rol het vervolgens in de lengte op, niet te los en niet te strak. Snij het dan in plakjes van ongeveer 2-3 cm en leg dit op de bakplaat, druk de plakjes iets aan en zet ze voor 20 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Klaar en eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.