Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke kruidige pompoensoep staat in ons najaarsmagazine, die afgelopen week is bezorgd. We hebben veel leuke en enthousiaste reacties over het magazine mogen ontvangen, daar worden we heel blij van! Het magazine was uitverkocht maar we hebben 6 exemplaren extra, dus mocht je nog een magazine willen boordevol recepten (36 in totaal), dan is dit je allerlaatste kans!  De reacties zijn echt echt heel tof, we hebben er 3 uitgehaald.

“De najaarseditie van het Healthy vegan magazine zojuist ontvangen. Vind het ineens niet meer zo vervelend dat het herfst is! Wat een fijne recepten, ziet er top uit!”

“En weer een prachtig najaars magazine met heerlijke recepten!
Lekker veel inspiratie weer””Wat ziet het er allemaal heerlijk uit, ik heb zin om ermee aan de slag te gaan!”

Deze heerlijke pompoensoep willen we met je delen. Pompoen is natuurlijk bij uitstek wel een najaarsgroente én ontzettend veelzijdig. Je kunt er mee bakken, zoals we deden met deze kruidige pompoencake én je kunt er heerlijke salades van maken, puree, stamppot… én deze heerlijke soep dus!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig

400 gram flespompoen
1 ui
1 volle eetlepel geraspte (verse) gember
80 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
600 ml water
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel kerrie

Zo maak je deze kruidige pompoensoep

  1. Doe een laagje water in de soeppan en doe hierin de gesnipperde ui, de geraspte gember en de uitgeperste (of fijngesneden) knoflook. Na 3 minuten voeg je het water toe en de in stukjes gesneden flespompoen.
  2. Laat dit lekker koken en doe er de speculaaskruiden bij.
  3. Ondertussen kun je in een bakpan met een laagje water de oesterzwammen garen en een klein beetje kruiden met kerrie, haal het steeltje er wel even af.
  4. Als de soep klaar is verdeel je de oesterzwammen over de 2 kommen soep.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. kruidige pompoensoep

Kcal 62 Eiwit 2,8 gram Koolhydraten 9,2 gram Vet 0,6 gram Vezels 4,7 gram
Kalium 525 mg Calcium 116 mg Magnesium 32 mg IJzer 2 mg Vitamine E 2,3 mg Vitamine A 56 ug

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This