Vegan lasagne met courgettebladen (koolhydraatarm)

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 19:26


Op zoek naar een lekkere lasagne, maar wil je niet de koolhydraten van de lasagnebladen? Dan is dit een ideaal recept,
want we hebben courgette gebruikt voor de bladen. Dat doet niets af aan de smaak kunnen we je beloven!
De linzen zijn gebruikt om het gehakt te vervangen, ze zijn eiwit- en vezelrijk en heel lekker in deze saus.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
1/2 courgette
2 uien, gesnipperd
1 prei, in halve ringen
2 tomaten, in blokjes
1 wortel, in blokjes
5 eetlepels linzen
400 gram passata (tomatensaus)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel agave siroop (optioneel)
1/4 stukje vegan Parmezaanse kaas (Mozzarella style kan ook)


Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een bakpan en doe hierin wat olie en bak de ui en prei aan.
Doe er dan de blokjes wortel en tomaat bij en bak het goed aan. 
Doe er de passata bij en de Italiaanse kruiden en wil je een iets zoetige lasagne, doe er dan de theelepel agave siroop bij.

Maak lasagnebladen van de courgette door ze met een kaasschaaf of mandoline in de lengte te schaven. 

Bouw dan je lasagne op door eerst een laagje saus  in de schaal te leggen, dan de courgettebladen en dan weer saus, weer de bladen en eindigen met saus en daaroverheen een beetje kaas raspen.

Zet dit alles voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

 

VeganizeFood

€ 9,95

VeganizeFood

€ 9,95

20 populaire recepten in een plantaardige variant.
Recepten:
Mac&Cheese. Jachtschotel, Bananenbrood, Risotto, Broodje shoarma, Chili sin Carne
Broodje hamburger, Tom Kha Kai style soep, Boeff Stroganoff, Veggie Croque, Plaatpizza

Paella, Boekweitpannenkoeken, Mosterd-preisoep, Naanbrood, Kapsalon, Lasagne

Balletjes in zoetzure saus, Flammkuchen, Quiche.


Inclusief praktische tips om jouw recepten te veganizen. 
Na aankoop ontvang je het e-kookboek binnen een uur in je mailbox!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«