Wrap van ijsbergsla met linzen en bruine bonen

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 12:16

IJsbergsla leent zich uitstekend om wraps van te maken en ook al bevat ijsbergsla niet ontzettend veel voedingsstoffen, dat maakt de inhoud van de wrap helemaal goed. Het geeft wel een lekkere knapperige bite aan het geheel. 

Dit gerecht leent zich perfect als lunch, maar kan ook als lichte avondmaaltijd dienen. De komkommer en ananas geven een lekker frisse smaak aan de licht-pittige vulling. Voor de foto hebben we de wrap open gelaten, maar je kunt het dicht rollen als een 'echte' wrap. 

Ben je niet zo van de bruine bonen? Je kunt ook kikkererwten gebruiken of een andere bonensoort natuurlijk!

 

 

Dit heb je nodig (voor 1 wrap)
2 kleine ijsbergbladeren of 1 grote
2 eetlepels linzen
2 eetlepels bruine bonen
1 ui
1 teentje knoflook
1 volle theelepel garam masala 
1/2 paprika
1/4 komkommer
1 schijf ananas

Zo maak je het
Snij de ui en paprika, doe dit in een bakpan met wat olie. Bak dit goed aan en doe er dan de linzen bij, goed doorroeren en dan de bruine bonen en vervolgens roer je het geheel weer goed door elkaar. Pers de knoflook uit in de pan en voeg de kruiden toe. Leg ondertussen de ijsbergsla balderen in een kom en als je bonen-linzen mengsel klaar is schep je dat op de bladeren. Snij ook de komkommer en ananasschijf in een kleine dunne reepjes en leg dat bovenop het mengsel. Sla de bladeren dicht en klaar is je wrap!

Eet smakelijk!

 

Op 1 februari komt ons e-kookboek VeganizeFood uit en t/m 27 januari kun je deze bestellen met 40% korting! Klik hier voor alle informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »