Spruitjes stamppot met pastinaak en rode ui

Gepubliceerd op 21 januari 2020 11:26

Pastinaak is een echte wintergroente, het heeft een beetje een zoetige anijsachtige smaak. 
Het is familie van de winterwortel, maar de smaak is wel anders. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. In dit recept gebruiken we het gekookt. Het is een veelzijdige groente en wordt ook veel gebruikt om koolhydraatarme stamppotten mee te makken.

Het geheel van deze stamppot heeft een verrassend lekkere smaak. 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 grote pastinaken
1 rode ui
400 gram spruitjes
Nootmuskaat
Peper en zout

Zo maak je het
Schil de pastinaken en snij ze in kleinere stukjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze dan.
Kook beide in een pan met ruim water en wat zout voor ongeveer 15 minuten.
Snij de rode ui doormidden, snij het dan in dunne plakjes en bak het in een bakpan met ruim olie, zodat je straks het vocht nog een beetje kan gebruiken. Als de spruitjes en pastinaak klaar zijn, giet het af en voeg de rode ui toe en stamp het geheel. Let erop dat je niet te fijn stampt, lekker grof voor een lekkere bite en gebruik het vet van de rode ui voor een smeuïg geheel. Maak het geheel af met nootmuskaat en peper naar eigen smaak.

Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »