Bloemkool couscous met spinazie, ui en kruiden

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 12:19

Geen zin in een zware maaltijd? Deze licht verteerbare maaltijd is ideaal! Of je nu bewust koolhydraatarm eet of gewoon eens een dagje, deze bloemkool couscous is gewoon een heerlijke maaltijd die binnen 15 minuten op tafel staat.

Deze maaltijd bestaat alleen maar uit groenten en kruiden, voedzaam en lekker! Als variatietip:  je kunt ook wat vegan feta over dit gerecht brokkelen.

Bloemkool is laag in calorieën en hoog in voedingswaarden, waaronder vezels. Goed voor je darmen!
Laten we natuurlijk ook niet vergeten hoe gezond spinazie is!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1/2 grote bloemkool of 1 kleine bloemkool
1 blokje groentebouillon
2 uien
300 gram spinazie
1/2 bakje kastanjechampignons
2 theelepels kerriepoeder
1 teentje knoflook

Zo maak je het
Snij de bloemkool in roosjes en doe dit in een keukenmachine, maal dit tot het korrelig is, zodat je een echte couscous structuur krijgt. 
Snij de uien en champignons fijn en doe dit in een bakpan met wat olie. Voeg hier ook de spinazie aan toe, net als de uitgeperste knoflook en het groentebouillonblokje, doe er een klein scheutje water bij en zet het op hoog vuur voor 3 minuten.

Zet het vuur laag en doe er dan de kerriepoeder bij, laat het nog even 4 minuten pruttelen en klaar!

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »