Courgettepasta met tomaat en hazelnoten

Gepubliceerd op 2 januari 2020 om 10:45

Wil jij gezonder eten in 2020? In de maand januari gaan we je volop inspireren, omdat plantaardig en gezondheid heel goed samen gaan. 
Gezond eten is niet alleen belangrijk als je wilt afvallen, maar ook voor meer energie, om gezondheidsklachten te verminderen... eigenlijk gewoon om je algehele vitaliteit te vergroten. Je bent scherper, slimmer, vrolijker... 

Deze courgettepasta is simpel te maken, wij hebben het met een mes gesneden daardoor is de courgette wat dikker dan dat je mandoline gebruikt of dat je wellicht kant en klaar koopt in de supermarkt. Hoe je het ook doet, dit recept is echt een favoriet. Peter eet dit het liefst iedere week en het mooie is dat het een heerlijk voedzaam recept is. 

De pesto hebben we kant en klaar gekocht in de winkel van het merk  Costa Ligure Pesto genovese (vegan versie), maar je kunt het ook draaien van olijfolie, basilicum en cashewnoten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1,5 courgette
2 tomaten
2 volle eetlepels pesto
2 volle eetlepels hazelnoten (als je rauwe hazelnoten hebt,rooster ze dan eerst in een pan of oven)

Zo maak je het

Snij de courgette in slierten (of gebruik een mandoline of koop het kant en klaar) en snij de tomaten in blokjes.
Hak de hazelnoten fijn en doe vervolgens wat olie in een pan en doe hier de courgette en tomaat in. Wok dit zo'n 5-6 minuten goed door elkaar, zodat het lekker zacht wordt. Voeg dan de hazelnoten toe en de pesto. Wok het dan nog ongeveer 4 minuten en klaar!

Eet smakelijk!

Wil je meer gezonde recepten en tips en trucs om gezond plantaardig te eten? Schrijf je dan via deze pagina in voor de gezond&plantaardig 7-daagse.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.