Print Friendly, PDF & Email

Dit is een heerlijke soep en simpel om te maken, maar tegelijkertijd zit het wel bomvol voedingsstoffen. Dat is zo mooi aan deze soep.Je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze soep te maken, helemaal niet zelfs!

Het handige van soep is dat het veel groente bevat, weinig calorieën en veel voedingsstoffen levert. Groentebouillonblokjes bevatten vaak olie en relatief veel zout, daarom kun je ook bouillonpoeder gebruiken zoals van het Blauwe huis. Dit is een mix van puur kruiden.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 teentjes knoflook
500 gram knolselderij
250 gram zoete aardappel, geschild
1 uitje
2 theelepels bouillonpoeder
400 ml kokosmelk (ongezoet)
100 gram champignons
1 theelepel tijm

Zo maak je het

Pel de teentjes knoflook en hak het fijn. Snijd de knolselderij en zoete aardappel in blokjes.

Zet een (soep)pan op en doe hierin een beetje water en voeg de uitgeperste knoflook en gesnipperd uitje toe en doe vervolgens de knolselderij erbij. Bak het even 5 minuutjes, goed blijven doorroeren en doe er vervolgens 750 ml water bij. Breng het aan de kook en voeg hier ook de kokosmelk, groentebouillon en zoete aardappel aan toe.

Kook het geheel 12 tot 15 minuten, bak ondertussen de champignons. Als de soep klaar is doe het dan in een blender en schenk het vervolgens in een soepkom. Garneer het geheel af en met de gebakken champignons en wat tijm en klaar!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

Kcal 400
Eiwit 10,3 gram
Koolhydraten 43,5 gram
Vet 16,7 gram
Vezels 16,5 gram

Kalium 2003 mg
Calcium 279 mg
IJzer 10,6 mg
Selenium 13 ug

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This