Vegan aardbeiencupcakes

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 13:38

Demi is dol op cupcakes en op aardbeien, dat heeft ze dan ook gecombineerd in deze cupcake.
We hebben veel minder suiker gebruikt dan in een gemiddelde cupcake, meestal gaat er 3x zoveel in.
Toch zijn deze cupcakes zoet genoeg en zijn ze een feestje voor op tafel! Leuk om te maken samen met de kinderen. 

Je hebt nodig (voor ongeveer 6 cupcakes)
150 gram bloem
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
70 ml havermelk (kokosmelk kan ook)
60 ml zonnebloemolie
2 eetlepels kokosyoghurt
1 eetlepel bakingsoda
Sap van een kwart citroen
6 aardbeien, in stukjes gesneden
Snufje zout

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Doe de bloem, snufje zout, suiker en vanillesuiker in een kom en maak dan een kuiltje. Voeg hier de melk, olie en yoghurt aan toe. 
Roer dit goed door elkaar en voeg dan de aardbeien toe en zorg dat je dit zorgvuldig door elkaar roert! Als laatste voeg je de bakingsoda toe met de citroensap en roer ook dit goed en zorgvuldig door elkaar.

Schep het dan in de vormpjes en zet het voor 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of ze klaar zijn, als er niets meer aan zit is het klaar!

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«