Print Friendly, PDF & Email

Kartoffelsalat is een Duitse aardappelsalade én ik heb jaren in Duitsland gewerkt, weliswaar in een Nederlands hotel in Winterberg, maar ik had veel met de lokale mensen daar. Klassieke Duitse gerechten staan bekend om veel vlees én ook in de kartoffelsalat zit van origine spekjes. Wij hebben natuurlijk geen spekjes gebruikt, maar dit effect wel een beetje met champignons gemaakt. Hét geeft een heerlijke touch

Aardappelen zijn gezond, maar het allergezondst zijn ze mét schil. De meeste vezels zitten namelijk in de schil, daarom hebben wij de schil er om gelaten.
In dit artikel lees je trouwens waarom aardappelsalade ook echt gezond is.

Deze salade is heerlijk voor bij een BBQ of gewoon voor bij het avond eten. Afgekoeld het meest gezond!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Dit heb je nodig

3 grote aardappelen
1 eetlepel plantaardige ongezoete yoghurt
1 theelepel mosterd (recept om zelf te maken)
1 ui, fijn gesnipperd
1 eetlepel peterselie, fijn gehakt
2 champignons
1 theelepel paprikapoeder
Peper en zeekraalzilt naar smaak

Zo maak je deze kartoffelsalat

  1. Snijdt de aardappelen in plakjes en dan doormidden, kook ze dan beetgaar
  2. Snijdt de champignons in kleine blokjes én maak je handen nat en doe er dan de paprikapoeder bij. Zorg dat de paprikapoeder goed verdeeld is.
  3. Bak de champignons knapperig in bijvoorbeeld de oven, airfryer of droog in de pan
  4. Als de aardappelen en champignons klaar zijn meng het dan met de plantaardige yoghurt, de mosterd, fijngesnipperde ui en fijngehakte peterselie.
  5. Breng het op smaak met peper en zeekraalzilt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. Kartoffelsalat

Kcal 198 Eiwt 5,3 gram Koolhydraten 36 gram Vet 2,7 gram Vezels 4,8 gram
Kalium 887 mg Calcium 66 mg Magnesium 46 mg IJzer 1,5 mg Vitamine C 29 mg

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This