Zoete aardappel ovenschotel met linzen en spruitjes

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 14:00

Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, kun je het beste stomen. Dit is verreweg de gezondste manier omdat op deze manier de antioxidanten en andere gezonde stofjes het best blijven bewaard. Dat is ook wat je wilt, want zoete aardappel heeft genoeg gezonde eigenschappen.

Spruitjes, you love it or hate it, maar ze zijn wel heel erg gezond! We schreven er al eens een uitgebreide blog over in de rubriek voedingsweetjes.
Mocht je nu helemaal geen fan zijn van spruitjes, dan kun je het natuurlijk ook vullen met andere groente zoals bijvoorbeeld prei. 

Het is een heerlijke ovenschotel die makkelijk te maken is en bomvol gezondheid zit. Heb je trouwens ons 3-gangen kerstdiner al aangevraagd?
Gratis in je mailbox en ook nog met recepten voor een heerlijke borrelplank er bij! Klik hier als je een heerlijk diner op tafel wilt zetten!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

250 gram zoete aardappel
100 gram groene linzen
150 gram spruitjes
50 gram gele paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel geraspte kokosvlees (van kokosnoot of rasp)
1 theelepel nootmuskaat
1 teentje knoflook, uitgeperst
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel koriander
Keltisch Zeezout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de linzen in ongeveer 30 minuten beetgaar
  2. Schil de zoete aardappel, snij dit in blokjes en stoom de zoete aardappel in +- 20 minuten beetgaar
  3. Maak de spruitjes schoon en snijdt de grote in vieren en de kleintjes doormidden
  4. Wanneer de zoete aardappel gaar is stamp je het tot een puree en voeg je een klein scheutje water toe om het iets sappiger te maken. Voeg ook de kokos toe en breng het op smaak met Keltisch Zeezout en peper.
  5. Zet de spruitjes in een klein laagje water op het vuur en voeg de gele paprika toe en kook het geheel in +- 5 minuten beetgaar. Breng dit op smaak met de nootmuskaat en wat peper.
  6. Doe een laagje water in een bakpan en voeg de ui en knoflook toe, verwarm dit 2 minuten en voeg nu de kerriepoeder en koriander toe en gaar dit op laag vuur even kort mee.
  7. Voeg de afgegoten linzen toe aan de het ui-knoflookmengsel en schep alles goed door elkaar. 
  8. Schep nu eerst de linzen in een ovenschaal en doe daarop de spruitjes en als laatste dek je het af met de zoete aardappelpuree. Schuif het nu voor 15 minuten in de oven op 200 graden. Heb je de schotel eerder voorbereid en ga je het dus opwarmen? Zet het dan 30 minuten op 175 graden in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.