Mini quiche met spruitjes en champignons

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 17:30

We zijn al langer bezig met een lekkere whole food plant-based quiche te maken, maar echt tevreden waren we niet.
Totdat we deze klaar hadden, de smaak is echt heerlijk geworden en we tonen het resultaat dan ook heel graag met je!

De romige structuur komt door het gebruik van de cashewnoten en doordat we olijven hebben gebruikt in het deeg, heeft het quichedeeg echt een een smaak die alle andere smaken versterkt. Je houdt een klein beetje deeg over, maar hier kun je een mini-pizza van maken of iets anders lekkers!
Het is een niet heel moeilijk te maken quiche, maar je hebt alleen wat tijd nodig om het te maken doordat het deeg tijd nodig heeft om te rijzen en ook de cashewnoten moeten de tijd krijgen om te wellen. 

Wij hebben mini-quiches gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook een grote van maken, houdt er dan wel rekening mee dat het ongeveer een kwartier langer in de oven moet. Al met al zijn het heerlijke quiches geworden! 

 

Bereidingstijd: 35 minuten (excl. wachttijd) Oventijd: 30 minuten 

Dit heb je nodig (voor 6 stuks)

Voor het deeg
250 gram volkoren meel
150 ml lauwwarm water
7 gram instant gist
12 groene olijven (zonder pit, op waterbasis)

Voor de vulling

60 gram cashewnoten 
200 ml water pureren met 2 volle eetlepels havermout (zelfgemaakte havermelk)
200 gram spruitjes
100 gram kasantje champignons
1 teentje knoflook
1 theelepel Provençaalse kruiden
1/4 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel edelgistvlokken
Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

Oven (voorverwarmen op 200 graden)
Muffinvorm 

Zo maak je het

Laat de cashewnoten wellen in water voor ongeveer 4 uur.

Het deeg

  1. Doe de volkorenmeel in een mengkom, voeg het zakje gist er aan toe en meng dit goed door elkaar.
  2. Voeg nu de 150 ml lauwwarm water toe, zorg dat dit ook goed lauwwarm is en roer dit goed door elkaar tot er een mooie bal ontstaat.
  3. Pureer vervolgens de olijven met 25 ml water fijn en voeg dit ook aan het deeg toe, meng en kneed het vervolgens tot een mooi deeg.
    Kneed echt goed door, zeker 10 minuten, zodat je een mooi soepel deeg hebt.
  4. Maak een bol van het deeg en zet het dan op een warme plek voor +- 30 minuten te rijzen afgedekt met een theedoek.
    Wil je het deeg liever eerder voorbereiden? Dan kun je het ook 2 tot 4 uur in de koelkast zetten om te rijzen.

De vulling

  1. Doe de cashewnoten met de kruiden, knoflook en edelgistvlokken in een mengbeker en staaf dit al wat fijn.
  2. Voeg nu de zelfgemaakte havermelk toe en pureer alles fijn tot een dikke saus. Breng het op smaak met peper en zout

De groente

  1. Maak de spruitjes schoon en snijdt ze doormidden, zet ze op in een pan met een klein laagje water.
  2. Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg deze na 2 a 3 minuten toe aan de spruitjes. 
  3. Kook ze nog verder tot het beetgaar is en giet het dan af en meng het met de dikke saus die je hebt gemaakt.

De quiche

  1. Bekleed een muffinvorm met bakpapiertjes
  2. Als het deeg heeft gerezen verdeel je in het kleine stukjes en rol je het uit en maak je een bakje in de muffinvormpjes.
  3. Schep dan in ieder vormpje die je hebt belegd met het deeg een lekkere hoeveelheid van het groentemengsel.
  4. In totaal heb je nu 6 quiches gemaakt en dit zet je in de oven voor 30 minuten

Eet smakelijk!

1 januari openen de deuren van onze eigen Healthy Vegan Academy!
Leer alles over gezond plantaardig eten door kookvideo's, weekmenu's, dagmenu's,
de community en nog veel meer! Klik hier voor alle informatie!

 

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.