Vegan quesedillas zonder kaas (glutenvrij)

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 08:30

Quesedillas komen van oorsprong uit de Mexicaanse keuken en het is een soort tosti, maar dan met wraps en net als dat wij echt ontelbaar vele soorten tosti's kennen, zijn er ook heel veel verschillende soorten quesedillas. Wij maakten de vegan, whole food plant-based, versie voor je en het is eentje om je vingers bij af te likken. Zelfs onze, best kieskeurige, dochter Demi vond het lekker!

Het woord quesedilla betekent 'kaasdingetje', dus net als met onze Hollandse tosti zie je ze veel met kaas, maar het kan prima zonder zoals wij laten zien met onze quesedilla. Je kunt de kruidenmengsel maken die wij voor je hebben opgeschreven of kant-en-klare gebruiken, let er dan wel op dat je eentje gebruikt zonder toevoegingen en ook zonder toegevoegd zout. 

Het is een zeer voedzame maaltijd omdat het veel eiwitten bevat en allerlei andere gezonde stofjes!

Op het oog lijkt het meer werk dan het is, daarbij is het, het werk ook meer dan de moeite waard! We geven wel een tip voor het maken van de wrap: zorg dat je een pan hebt met een goede antiaanbaklaag en zorg dat de pan goed heet is. Je kunt er een lekkere salade bij serveren en die kun je natuurlijk helemaal naar wens maken. 

Dit heb je nodig (voor 4 quesedillas)

voor de wraps

100 gram boekweitmeel

80 gram havermeel

400 milliliter water

1,5 eetlepel lijnzaad

1 teentje knoflook

zout en peper optioneel

voor de vulling

300 gram groene linzen

100 gram wortel, in kleine blokjes

100 gram prei, in dunne ringetjes

25 gram ui, gesnipperd

100 gram, bleekselderij in blokjes

70 gram tomatenpuree

2 teentjes knoflook, uit geperst

16 cherrytomaten, gehalveerd

2 dl water

optioneel zout en peper

voor het kruidenmengsel

1/4 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel gemberpoeder

1/2 theelepel oregano

1/4 theelepel komijnpoeder

1/2 theelepel edelgistvlokken

1/4 theelepel kerriepoeder

optioneel 1/4 theelepel chilipoeder

(of je vervangt dit kruidenmengsel door vegan tacokruiden zonder toevoegingen)

Zo maak je het

De wraps

  1. Doe het water, lijnzaad en het teentje knoflook in een mengbeker en staaf dit met een staafmixer helemaal fijn. Laat dit even voor 5 minuten staan.
  2. Doe dan de boekweitmeel in een kom, samen met de havermeel en bakpoeder en meng dit goed door elkaar.
  3. Giet het lijnzaad mengsel door het meel en roer het tot een glad beslag.
  4. Breng het op smaak met peper en zout en meng dit nog even goed.
  5. Verhit een bakpan op het vuur en voeg als de pan goed heet is het beslag toe .
  6. Bak het goed bruin en maak het dan los van de pan en draai de wrap om en bak deze nog even kort en leg deze dan op een bord.
  7. Herhaal dit ook met de andere wraps net zolang tot het beslag op is. laat deze afkoelen.

Het kruidenmengsel

Meng alle kruiden samen en doe het in een bakje en bewaar het tot je het nodig hebt.

De vulling

  1. Spoel de linzen af onder koud water. Breng water aan de kook en kook hierin de linzen in ongeveer 20 minuten beetgaar.
  2. Doe in een bakpan een laagje water. Voeg de gesneden groentes toe en gaar dit in ongeveer 3 minuten beetgaar. voeg nu de knoflook toe en de tomatenpuree. Gaar dit nog even goed door. Voeg nu het kruidenmengsel toe en roer deze er goed doorheen. Laat het nog een minuutje trekken.
  3. Giet de linzen af door een bolzeef en voeg ze daarna toe aan de groente en het kruidenmengsel.
  4. Meng alles goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout, laat het afkoelen.


Leg een wrap op een bakplaat met bakpapier en schep op de ene helft de vulling en leg hierop de cherry tomaten. Klap nu de andere helft eroverheen. Doe dit ook met de andere wraps en schuif dit in een voor verwarmde oven van 200 °C voor ongeveer 10 minuten.

 

 

 

 

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.