Groene groenten ovenschotel (spruitjes, sperziebonen, tuinerwten, prei)

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 11:30

Het seizoen van spruitjes is weer aangebroken en de een vind ze helemaal niets, terwijl de ander er enorm van smult. 
Wij smullen hier thuis allemaal - inclusief de kinderen - erg van spruitjes, ze hebben een heerlijke bite en daarnaast zijn het zeer gezonde mini-kooltjes. Ze bevatten onder meer veel vezels, kalium, selenium, enorm veel vitamine C (132 mg per 100 gram spruitjes) en vitamine K.

De saus die we maakten van water, havermout en edelgistvlokken geeft een beetje een kaassaus structuur en is echt een heerlijke combinatie met de nootmuskaat en edelgistvlokken die je er over doet als de schaal uit de oven komt. Want om voordelen te plukken van de gezondheidseffecten van edelgistvlokken moet je ze niet verwarmen. De edelgistvlokken in de saus zijn puur voor de smaak en structuur. We schreven al eens een blog over edelgistvlokken.

Al met al is het een zeer complete maaltijd met 375 gram aan groente p.p. De tuinerwten kun je prima uit de diepvries halen (evt. de sperziebonen ook, al zijn ze vers net wat knapperiger)

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

200 gram spruitjes
200 gram sperziebonen
150 gram prei (groene gedeelte)
200 gram tuinerwten
200 gram linzen (uit blik of pot)
2 eetlepels edelgistvlokken
1 theelepel nootmuskaat
Peper naar smaak

voor de saus

250 ml water
3 eetlepels havermout
1 eetlepel edelgistvlokken

OVEN: voorverwarmen op 200 graden

Zo maak je het

1. Maak de spruitjes schoon en dop de sperziebonen en kook dit dan beetgaar.
2. Snij ondertussen de prei en voeg dit de laatste 2 minuten toe aan de sperziebonen en spruitjes, net als de tuinerwten.
3. Staaf dan de havermout met het water en edelgistvlokken en laat dit even kort staan.
4. Als de groentes gaar zijn schep ze dan in een ovenschaal samen met de linzen en giet er de saus overheen.
5. Zet het voor 10 minuten in de oven
6. Als het uit de oven komt, strooi er dan de edelgistvlokken over, samen met de nootmuskaat en naar smaak wat peper.
7. Serveer het op een bord en eet smakelijk!

Eet smakelijk!

 

Ons 100% Plantaardig Maaltijdplan is vanaf nu volledig whole food plant-based.
Wil jij iedere week heerlijke recepten in je mailbox inclusief een handige boodschappenlijst?
Klik dan gauw voor alle informatie, want tot morgen 10.00u kun je nog bestellen!

 

 

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.