Vegan lasagne met courgettebladen (koolhydraatarm)

Gepubliceerd op 7 februari 2020 om 11:30


Op zoek naar een lekkere lasagne, maar wil je niet de koolhydraten van de lasagnebladen? Dan is dit een ideaal recept,
want we hebben courgette gebruikt voor de bladen. Dat doet niets af aan de smaak kunnen we je beloven!
De linzen zijn gebruikt om het gehakt te vervangen, ze zijn eiwit- en vezelrijk en heel lekker in deze saus.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
1/2 courgette
2 uien, gesnipperd
1 prei, in halve ringen
2 tomaten, in blokjes
1 wortel, in blokjes
5 eetlepels linzen
400 gram passata (tomatensaus)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
6 eetlepels edelgistvlokken
2 theelepels nootmuskaat


Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een bakpan en bak de ui en prei aan met wat water.
Doe er dan de blokjes wortel en tomaat bij en bak het goed aan. 
Doe er de passata bij samen met de linzen en de Italiaanse kruiden.

Maak lasagnebladen van de courgette door ze met een kaasschaaf of mandoline in de lengte te schaven. 

Bouw dan je lasagne op door eerst een laagje saus  in de schaal te leggen, dan de courgettebladen en dan weer saus, weer de bladen en eindigen met saus en daaroverheen de edelgistvlokken en nootmuskaat.

Zet dit alles voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 5 sterren
1 stem

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

nanette
17 dagen geleden

Vegan lasagne met courgettebladen (koolhydraatarm)
Waar komen de linzen in het verhaal?? moeten die opgewarmd, geweekt, geprakt??

Trientje I De Veganistische Keuken
17 dagen geleden

Hi Nanette, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast. Je kunt het toevoegen samen met de passata (als je uit blik hebt of zelf hebt voorgekookt). Succes! Groet, Trientje


«   »