/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fy%2Fb%2Ftemp-irwuhbnbwbvkzhgngikn%2Fyd0re6%2F20201106_134315-01.jpeg)
In kant en klare falafelballetjes zitten vaak ongewenste toevoegingen, maar wist je dat ze ook super simpel zijn om zelf te maken? Dat bewijst dit recept. Je bent er niet lang mee bezig en dan heb je echt balletjes die helemaal healthy zijn.
Kikkererwten bevatten per 100 gram 7,9 gram eiwit en 7,2 gram voedingsvezel, maar daarnaast ook 53 mg calcium, 115 mg fosfor en 3 ug selenium.
Over uien schreven we al eerder een blog, waarom dit een superfood is.
Je kunt de falafelballetjes serveren bij een lekkere stamppot, bij krieltjes, in een salade of in een pitabroodje. Hoe je het ook serveert, met deze falafelballetjes is alles een feest!
Aantal: 10-12 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Baktijd: 15 minuten
Dit heb je nodig
240 gram kikkererwten (=1 blik van 400 gram)
1 rode ui
1 ui (of 2 rode uien kan ook)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1/2 wortel
1 theelepel komijn
1 theelepel garam masala
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de uien heel fijn, net als de wortel. Je kunt er bij de wortel ook voor kiezen om ze te raspen.
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze dan in een keukenmachine en maal ze fijn.
Bak de ui, wortel en knoflook kort in een bakpan en voeg dit dan toe aan de fijngemalen kikkererwten.
Voeg dan de komijn en garam masala toe en naar smaak peper en zout.
Maak er mooie balletjes van en leg ze op een bakplaat (of in een bakpan). Zet ze voor 15 minuten in de oven en keer na 7,5 minuut de balletjes even om.
Eet smakelijk!
Alles weten over Whole Food Plantbased eten? Klik dan op deze link voor alle info!
Reactie plaatsen
Reacties