6x vegan voor op de bbq

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 17:30

Het wordt morgen prachtig weer met Hemelvaartsdag (en vandaag is ook een super mooie dag) en wij vonden het dan ook zeker tijd worden voor een aantal lekkere bbq ideeën. Want bbq wordt toch vaak met vlees geassocieerd, maar er zijn gelukkig meer dan voldoende vegan mogelijkheden! BBQ-en kan natuurlijk met allerlei kant-en-klare vleesvervangers, maar lekker creatief met groente is ook een optie en daar geven we je dus fijn inspiratie voor. 

We wensen je een heel fijn lang weekend toe!

 

BBQ-GROENTESPIES MET KRUIDEN

Deze spiezen zijn makkelijk te maken en
erg lekker om te eten! Ze zijn een leuke verschijning op je bbq.

Wij maakten ze met courgette, rode ui,
gele paprika, rode paprika en cherrytomaat. Wij gebruikten geen olie voor de kruiden, maar kikkererwtenvocht. Maar je kunt ze natuurlijk prima insmeren met wat olie en er dan de kruiden overheen strooien.
Ananas is ook erg lekker ertussen!

MAISKOLVEN

Maiskolven kun je prima op de bbq gebruiken, zo worden ze lekker krokant. 

Je kunt ze direct op de rooster leggen en lekker roosteren. Je kunt ze aan een spies maken zoals op de foto of een kolf in zijn geheel roosteren. Dit kan alleen als je de voorgekookte versie hebt, als je rauwe maiskolven hebt, dan kun je ze het beste even een uurtje koken alvorens te gebruiken op de bbq.

GEVULDE CHAMPIGNONS MET KRUIDEN

Deze gevulde champignons met olie en kruiden (wij gebruikten Provençaalse kruiden) zijn heel lekker voor op de bbq. Je doet er goed aan om de champignons eerst even kort te koken. Daarna kun je ze vullen met de kruiden die je lekker vind en op de bbq in een folie leggen.

Je kunt ook portobello's gebruiken of een andere paddenstoelen variant.

GEVULDE TOMAAT MET SPINAZIE

We hebben de spinazie even kort gestoofd voordat we het in de tomaat hebben gedaan. Je kunt het evt. ook gratineren met geraspte vegan kaas, maar je kunt ook variëren met de vulling in de tomaat.

Wat je lekker zelf lekker vind!

 

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Geroosterde bloemkool hebben gemaakt met een rub van mango, kerriepoeder, kardemom en een beetje water, klein beetje olie of kikkererwtenvocht. Dit pureer je samen met de staafmixer en smeer je op de bloemkool en dan kun je zo op de bbq roosteren.

GEPOFTE AARDAPPEL MET KRUIDEN

Je kunt ze poffen op de bbq, maar dat duurt heel lang. Ons advies is dus om de aardappel eerst te koken in zijn schil. Prik er wel voor je ze gaat koken met een vork her en der gaatje in en laat het dan een half uur koken. Snij het dan door de midden en doe er lekkere kruiden op (wij gebruikten Italiaanse kruiden met een beetje olie) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »